Nu kan den étbenede pirat se frem til at få sin familie til Danmark – og til masser af velfærdsgoder

Arkivfoto fra en anden tilfangetagelse af pirater

I november 2021 angreb pirater fra Nigeria fregatten Esben Snare i Guineabugten ud for Afrika. Der udviklede sig en blodig ildkamp mellem danske soldater og piraterne.

Flere pirater blev dræbt og andre såret. En af dem mistede et ben og blev fragtet til Danmark, hvor han blev varetægtsfængslet.

Nu har han fået midlertidig opholdstilladelse i Danmark.

Og så begynder velfærdsgoderne at regne ned over manden, der angreb danske soldater og bragte dem i livsfare.

Opholdstilladelse

Piraten, der hedder Lucky Francis, har nemlig fået midlertidig opholdstilladelse i Danmark efter udlændingelovens paragraf 7, stk. 2. Det skrev DKA i går.

 

Paragraffen giver flygtninge mulighed for at få opholdstilladelse i Danmark som følge af en velbegrundet frygt for at vende tilbage til deres hjemland.

 

Og Flygtningenævnet har altså åbenbart vurderet, at der er risiko for, at Lucky Francis bliver udsat for tortur, hvis han bliver udleveret til Nigeria.

 

Det betyder, at han kan se frem til en tilværelse med bolig, gratis sundhedsydelser og offentlig forsørgelse.

Familiesammenføring

Men som det mest omfattende gode kan han se frem til at få familiesammenføring.

 

Hjemme i Nigeria har han kone og børn, må man forstå.

 

Når de med stor sandsynlighed kommer til Danmark, så skal de have samme hjælp og ydelser.

 

Ekstra Bladet har i dagens avis talt med Mette Blauenfeldt, der er chef for viden og udvikling ved Dansk Flygtningehjælp, for at blive klogere på, hvad piraten fra Nigeria helt præcis har ret til, når han nu skal bo i Danmark.

 

Hjælp til alt

En dansk kommune får nu pligt til at tage sig af piraten.

 

I de næste fem år skal han bo i kommunen, der vil have ansvaret for, at han bliver integreret og får den hjælp, han har krav på.

 

Kommunen skal blandt meget andet hjælpe ham med at finde et sted at bo, økonomisk forsørgelse, samt sprogundervisning, jobmulighed og genoptræning efter benamputeringen.

 

Men allerede nu har piraten fået et cpr-nummer, og han har derfor nu adgang til nøjagtig de samme sundhedsydelser som alle andre danskere, siger Mette Blauenfeldt til EkstraBladet.

 

Desuden kan kommunen altså også se frem til, at piraten får sine kone og børn til Danmark. Det bliver en ny stor opgave for kommunen.

 

De skal have penge at leve for, børnene skal i børnehave eller skole, behandling i sundhedsvæsnet, spogundervisning, osv.

 

Flere partier raser.

 

Det er fuldstændig vanvittigt, at en pirat fra Nigeria kan få opholdstilladelse i Danmark, sagde gruppeformand for DanmarksDemokraterne tirsdag Peter Skaarup til TV2 News og EkstraBladet.

 

Han mener, at det skal forhindres, at det sker igen.

 

Nu er Danmark på vej igen for at deltage i en international aktion i Det Røde Hav mod den iransk støttede oprørsgruppe.

 

Det kan i realiteten bringe Danmark i en lignende situation.

 

Men svaret kan ikke være at afstå fra at deltage i international bekæmpelse af Houthierne og andre grupper, der vil Vesten til livs.

 

I stedet skal vi have aftaler om udlevering af for eksempel pirater. Og vi sal derudover stramme vores opholds- og asylregler.

 

Vi skal begrænse det, der kaldes pull-faktorer, dvs. vilkår, der tiltrækker ilegale migranter og andre.

 

Det er de faktorer, der sikkert har medvirket til, at den etbenede pirat meget gerne ville blive i Danmark og absolut ikke tilbage til Nigeria.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…