TV2 interviewede Osama Hamdan fra terrororganisationen Hamas – nu bliver det kaldt “mikrofonholderi af første klasse”

Tv2's logo
Getting your Trinity Audio player ready...

TV2’s Rasmus Tantholdt har interviewet Osama Hamdan, der er talsmand for terrororganisationen Hamas.

 

Interviewet, der er omkring en halv time langt, blev optaget på et hemmeligt sted i Beirut i Libanon og bragt på TV2 onsdag.

 

TV2 kalder det selv et “sjældent interview med en af topfolkene fra terrorbevægelsen Hamas”.

 

Men det er ikke nok, at et interview er ‘sjældent’, hvis det ikke tager kritisk fat i den person og den politiske bevægelse, som den pågældende repræsenterer.

 

Og det gælder ikke for TV2’s dækning.

 

Den internationalt anerkendte journalist, Jotam Confino, kalder Tantholdts interview for ”mikrofonholderi af første klasse”. Det er jo en barsk karakteristik, men der er noget om snakken.

 

Confino kommer selv med adskillige forslag til, hvad Tantholdt kunne have spurgt Hamas-lederen om. (Se spørgsmålene i bunden af denne artikel)

 

Hamdan slap af sted med at give et stærkt misvisende billede af Hamas og dets gerninger.

 

Han slap alt for let

Der var ikke noget alvorligt forsøg på at gøre det klart, at Hamas er en terrororganisation med masser af blod på hænderne og med en ekstremt fjendtlig holdning til demokratiet og til den demokratiske verden.

 

Tantholdt lod denne islamistiske fanatiker slippe alt for let. Der blev ikke boret i de forfærdelige gerninger, som han er ansvarlig for.

 

Tværtimod efterlod interviewet med Hamdan et indtryk af, at der var tale om en person, hvis bevæggrunde var forståelige. Det var næsten lidt underdanigt.

 

Her var brug for at gå til makronerne, men det gjorde interviewet langtfra.

 

Den erfarne og dygtige journalist Jotam Confino kalder på det sociale medie X interviewet for “mikrofonholderi af første klasse”.

 

Men her var der ikke tale om nogen tilfældig svipser fra TV2’s side.

 

TV-stationen er tilsyneladende holdt op med at bruge Confino, som har leveret en række reportager, hvor han er gået tæt og kritisk ind på islamisternes gerninger. En række af hans afsløringer har krævet betydeligt mod.

 

Nu kunne man i princippet tænke sig, at TV2 havde fyret Confino, men fastholdt den kritiske afdækning af Hamas’ gerninger, men det synes ikke at være tilfældet.

 

Tantholdt, der ellers har leveret gode journalistiske indsatser (ikke mindst i Ukraine) har været tam i dækningen af Hamas.

 

Skal man sige det lidt kontant, så spiste han af hånden hos storislamisten Hamdan, da han interviewede ham.

 

Det stod således slet ikke klart, hvilken trussel denne mand repræsenterer i forhold til fred, frihed og demokrati i verden.

 

Hamdan fik ikke sved på panden, og han behøvede slet ikke at hæve stemmen.

 

Tantholdt sørgede for at holde det hele på et ganske tandløst plan for den barbariske islamist.

 

Man kan kun gisne om årsagen til, at interviewet med Hamdan var så medløbende.

 

En mulig forklaring kunne være det almindelige fænomen, at journalisten ikke vil lægge sig for meget ud med sin kilde – af frygt for, at kilder i det pågældende miljø vil tørre ud.

 

Det udnytter islamisterne tilsyneladende.

 

En anden Hamas—leder afslører hvordan man bevidst forsøger at snyder medierne

På det seneste er der således kommet opsigtsvækkende tilståelser fra islamister, der afslører, hvordan de har forsøgt at føre medierne og dermed offentligheden bag lyset for at tage sig uskyldige ud.

 

Det fremgår således af israelernes opsigtsvækkende afhøring af talsmanden for den politiske fløj af Palæstinensisk Islamisk Jihad i Gaza.

 

Talsmanden kom med en tilståelse af noget, som islamisterne ellers pure havde afvist.

 

Han indrømmede, at terrorgruppen prøvede at skjule, at en af dens raketter havde ramt det arabiske  Al-Ahli Hospital.

Se video med 8 minutter af afhøringen her

 

Lader sig uforvarende bruge som påvirkningsagenter

Der var ellers kørt voldsomme angreb på Israel op med påstande om, at Israel bevidst var gået efter at ødelægge hospitalet med et raketangreb.

 

Disse beskyldninger mod Israel blev også også kolporteret af en række vestlige medier. Blandt andet det store – og ekstremt politisk korrekte – tyske TV-nyhedsprogram Tagesschau.

 

Sagt på en anden måde, så lader journalister og medier sig uforvarende bruge som påvirkningsagenter for Hamas og har dermed et medansvar for hetzen mod Israel – Mellemøstens eneste demokrati.

 

Det var vores raket, der ramte hospitalet

Nu gik Palæstinensisk Islamisk Jihad så til bekendelse under et forhør hos Israels Væbnede Styrker (IDF):

 

Man indrømmede, at man stod bag raketangrebet på Al-Ahli Hospitalet. Der var tale om en lokal raket og ikke en israelsk. Se skærmprint fra afhøringen her:

Artiklen fortsætter under billedet

Her bliver Tarek Abu Shaluf afhørt af israelere (foto IDF, via BILD)

Den voldsomme antiisraelske arabiske propaganda gav således et falsk indtryk af, hvad der var sket.

 

En repræsentant for terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad, kom med flere  bemærkelsesværdige tilståelser under forhøret hos Israels væbnede styrker (IDF). For eksempel denne “Det var en lokal raket. Vi påstod, at den var israelsk.”

 

Han medgav, at hans organisation brugte Shifa Hospitalet og andre arabiske hospitaler til deres væbnede aktiviteter.

 

Palæstinenserne brugte altså hospitalsvæsnet til at føre væbnet kamp mod Israel. Chokerende tilstande.

 

Her havde været meget at bore i for TV2.

 

Post

Samtale

Jotam Confinos opslag på twitter
@mrconfino
Mikrofonholderi af første klasse. 24 minutters mere eller mindre uafbrudt løgn og propaganda, udfordret en enkelt gang omkring gidselsituationen, og den 1 årige baby. Her er hvad man skulle have spurgt om: 1: Hamas har afvist 4 våbenhvile forslag. En permanent våbenhvile er ikke realistisk, og i nægter at gå på kompromis. Med andre ord er Hamas direkte ansvarlig for den humanitære katastrofe der udvikler sig i Gaza. Hvad siger du til det? 2: Hamas gik specifikt efter civile mål i Israel d.7 oktober, modsat det du siger – I filmede selv massakren? 3: Planen var at slå så mange ihjel så muligt, plus at tage gidsler. De gidsler der er blevet løsladt har berettet om voldtægt og sult under fangeskab. Hvordan kan I forsvare det? 4: Hamas opererer fra skoler, hospitaler, FN installationer og moskeer. EU har fordømt jeres brug af specielt hospitaler. Hvorfor gemmer I jer bag civile? 5: Ét af jeres medlemmer, Ghazi Hamad, udtalte tilbage i november at Hamas vil gentage 7. Oktober massakren så snart det er muligt. Er det stadig jeres officielle politik? 6: Lokale palæstinensere i Gaza har berettet at Hamas stjæler den nødhjælp der kommer ind i Gaza, og adskillige videoer viser at det er tilfældet – militante der kaprer lastbiler. Er det koordineret med NGOerne? 7: Du siger 15.000 børn er blevet slået ihjel – dvs halvdelen af alle de dræbte, ifølge jeres tal. Hvordan er det statistisk muligt? Hvad er jeres seneste estimat for dræbte medlemmer af Hamas og Islamisk Jihad? I 2009 insisterede Hamas på at under 50 af jeres medlemmer blev dræbt i krigen med Israel. Året efter indrømmede I at tallet var mellem 600-700. Hvorfor skal vi stole på jeres tal nu? 8: Kan du forstå hvorfor lande i Vesten ser jer som en terrororganisation når I torturerer, voldtager, og brænder civile ihjel – og samtidig tager spædbørn som gidsler ? Hvordan kan der være foreneligt med Islam? Endeløse sprøgsmål man kunne stille, men som forbliver ubesvaret.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…