Mellemøstlig voldskultur: Kvinde og to piger overhældt med ætsende væske – Politiet jager 35-årig afghaner

Mange kvinder i Pakistan, Afghanistan og andre lande bliver udsat for modbydelige syreangreb fra mænd, der vil straffe dem.

 

Nu sker det også i det indvandrertætte område Clapham i London.

 

Onsdag aften blev en 31-årig kvinde angrebet med ætsende væsker. Kvinden er i risiko for at miste synet på sit højre øje.

 

Hendes to døtre på 8 og 3 år blev også ramt. Kvinden og de to børn er fortsat indlagt.

 

Ialt blev 12 personer ramt af den ætsende væske på den befærdede gade, skriver The Sun.

 

Den 35-årige Abdul Ezedi fra Afghanistan er efterlyst som gerningsmand til det frygtelige overfald.

 

Abdul Ezedi har et vist kendskab til kvinden.

 

Politiet har indledt en veritabel menneskejagt på manden. Der er udlovet en dusør på 20.000 pund til alle oplysninger, der fører til hans anholdelse, skriver The Sun.

 

På en video fra et overvågningskamera i et mellemøstligt supermarked kan man se Abdul Ezedi går smågrinende omkring dagen før forbrydelsen. Daily Mail.

 

Fik asyl

Ezedi har fået asyl i Storbritannien.

 

Han havde fået to afslag, men i 2020 fik han lov til at blive i Storbritannien. En præst kunne bekræftede, at han var konverteret til kristendommen og var “helt engageret” i sin nye religion.

 

Den tidligere konservative indenrigsminister, Suella Braverman, har anklaget præster for at hjælpe med forfalskede konverteringer til kristendommen, så afviste asylansøgere ikke bliver returneret til islamiske lande.

 

Ezedi blev dømt for seksualforbrydelser i 2018, men fik lov til at blive i Storbritannien, fordi dommen ikke var hård nok til ”at udløse en udvisning”.

 

Syreangreb som straf mod kvinder

Mange kvinder i ikke-vestlige muslimske lande som Pakistan, Bangladesh og Afghanistan er blevet grusomt vansirede af syreangreb. Nogle er døde.

 

De er ofte mænd, der vil straffe koner og døtre, hvis de ikke lystrer manden eller på anden vis ødelægger has ‘ære’.

 

I takt med indvandringen fra disse lande oplever Vesten lignende angreb. Det gælder især Storbritannien, hvor der er mange indvandrere fra Pakistan og Banglades samt fra Afghanistan.

 

Vi kender ikke motivet til syreangrebet i Chapman. Men man kan frygte, at det er endnu et eksempel på den voldskultur, som en del af indvandringen har ført med sig.

 

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13043665/Hand-Met-Police-chasing-Clapham-acid-attacker-Abdul-Ezedi-offer-20-000-reward-information-tell-Afghan-asylum-seeker-turn-doused-mother-two-kids-chemical.html

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…