På 10 år har 22.000 muslimer fået dansk statsborgerskab – men børnefødsler betyder, at det reelle antal er dobbelt så stort

Tilfældigt gadebillede fra København (Foto: Steen Raaschou)
Getting your Trinity Audio player ready...

I dag vil et stort flertal af Folketingets partier sige god for uddeling af 2.064 danske statsborgerskaber.

 

Blandt modtagerne er i alt 583 indvandrere og efterkommere fra de 24 berygtede muslimske Menapt-lande. Menapt står for Mellemøsten, Nordafrika og Tyrkiet.

 

De udgør dermed over en fjerdele af samtlige, der nu står til at få dansk statsborgerskab.

 

Der er tale om en gruppe, om hvem tidligere udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har sagt, at de er overrepræsenterede blandt kriminelle, ofte uintegrerbare og på offentlige ydelser.

 

Men tallene snyder

Folketinget opgørelse over kommende danske statsborgere er naturligvis korrekt, men i forhold til virkelighedens verden snyder tallene.

 

Det fremgår af en gennemgang, som Den Korte Avis har foretaget over tildelingen af danske statsborgerskaber gennem de sidste ti år i perioden 2013 – 2023.

 

Her viser det sig, at Folketinget i denne periode har givet dansk statsborgerskab til i alt 22.303 personer fra de 24 muslimske Menapt-lande.

 

Men det slutter ikke her.

 

I samme periode har mødre fra de muslimske Menapt-lande født ikke færre end 24.584 børn, som ved fødslen har fået dansk statsborgerskab.

 

Antallet af statsborgerskaber tildelt ved fødsel er i den nævnte periode således højere end det antal statsborgerskaber, Folketinget uddeler.

 

Sagt på en anden måde, så er tildelingen af danske statsborgerskaber til muslimer fra Menapt-landene i den nævnte ti-årige periode således mere end det dobbelte af, hvad Folketinget officielt oplyser.

 

Nemlig i alt 46.887 tildelinger af dansk statsborgerskab i den nævnte ti-årige periode.

 

Har udliciteret tildelingen af statsborgerskaber

At denne tildeling af statsborgerskaber er mulig skyldes, at reglerne om statsborgerskab til nyfødte er skruet sådan sammen, at hvis blot en af forældrene har dansk statsborgerskab, vil den nyfødte automatisk blive registreret som dansk statsborger.

 

Folketinget har på den måde udliciteret tildelingen af danske statsborgerskaber med den begrundelse, at det er en mulighed, Grundloven giver.

 

Samtidig holdes befolkningen i lykkelig uvidenhed om, hvordan det i virkeligheden rent faktisk forholder sig med uddelingen af danske statsborgerskaber.

 

Tyrkerne føder langt de fleste børn

Det især tyrkerne, der trækker gennemsnittet for antal Menapt-fødsler med dansk statsborgerskab op.

 

I den nævnt ti-årige periode udstedte Folketinget 739 danske statsborgerskaber til tyrkere.

 

I samme periode blev der født ikke færre end 7.186 tyrkiske børn, der ved fødslen fik dansk statsborgerskab.

 

Det er også forklaringen på, at ud af de 66.738 tyrkere, der 1. januar i år havde bopæl i Danmark, havde over halvdelen eller i alt 35.294 personer dansk statsborgerskab.

 

Samme forhold gør sig gældende med for eksempel libaneserne.

 

Her fik i alt 295 libanesere dansk statsborgerskab i den nævnte ti-årige periode, men i samme periode blev der til gengæld født 4.796 libanesiske børn med dansk statsborgerskab.

 

Næsten halvdelen af muslimerne har dansk statsborgerskab

Denne galskab med udlicitering af statsborgerskaber til landets fødegange afspejler sig også i det faktum, at ud af i alt 298.109 indbyggere fra de muslimske Menapt-lande den 1. januar i år havde næsten halvdelen eller i alt 117.650 dansk statsborgerskab.

 

Og her er også grunden til, at bandemedlemmer ikke kan udvises, da de har fået dansk statsborgerskab ved fødslen.

 

Så når Folketinget i dag beslutter at give dansk statsborgerskab til blandt andre 583 muslimer fra Menapt-landene, starter de såkaldt ansvarlige politikere dermed endnu en skrue uden ende med ukontrollabel tildeling af danske statsborgerskaber.

 

Man kan som bekendt ikke forbyde folk at føde børn.

 

De 24 muslimske Menapt-lande omfatter:

Syrien, Kuwait, Libyen, Saudi-Arabien, Libanon, Somalia, Irak, Qatar, Sudan, Bahrain, Djibouti, Jordan, Algeriet, Forenede Arabiske Emirater, Tunesien, Egypten, Marokko, Iran, Yemen, Mauretanien, Oman, Afghanistan, Pakistan og Tyrkiet.

Læs også denne artikel om dagen tildeling af statsborgerskaber

Kilder til denne artikel:

https://www.statistikbanken.dk/20024 (Tabelkode DKSTAT)

 

https://www.statistikbanken.dk/20024 (Tabelkode: FOLK2)

 

https://www.statistikbanken.dk/FODIE

 

https://integrationsbarometer.dk/om-integrationsbarometeret/statistiske-definitioner

 

https://integrationsbarometer.dk/tal-og-analyser/INTEGRATION-STATUS-OG-UDVIKLING

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…