Vanvidsbilister kørte om kap på Fyn – nu har politiet beslaglagt 7 biler og sigtet 8 personer

Colourbox
Getting your Trinity Audio player ready...

Fyns Politi har i dag den 24. marts 2023 gennemført en aktion mod vanvidsbilisme. Aktionen har haft fokus på at beslaglægge biler, der har været brugt til drifting og/ eller kap- og væddeløbskørsel. De 7 biler er beslaglagt på Fyn og i Jylland. 8 personer er sigtet i sagen.

 

Aktionen er et resultat af længere tids efterforskning, hvor Fyns Politi har fundet frem til, at de nu 8 sigtede personer og deres 8 køretøjer har deltaget i det der kaldes ”drifting” og / eller kap- og væddeløbskørsel i forbindelse med ulovlig streetrace.

 

Vigtigt signal til miljøet

Leder af Operativ Færdsel ved Fyns Politi, politikommissær Anders Brahe siger om aktionen: – Aktionen i nat gik som planlagt. Vi har et mål om at ramme det miljø, der arrangerer og kører ulovligt gaderæs ved at beslaglægge køretøjerne og sigte ejerne for vanvidskørsel, som giver ubetinget fængselsstraf første gang samt ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år. Med denne type indsats ønsker vi at sende et kraftigt signal om, at hverken politi eller borgere tolerer farlig og utryghedsskabende adfærd i trafikken.

Ulovligt gaderæs er utryghedsskabende og generende for de borgere, der bor og færdes i de områder, hvor der køres gaderæs. Ydermere er gaderæs farlige, fordi der er tale om vanvidskørsel på offentlig vej i køretøjer, der ofte er ulovligt manipuleret og ikke overholder retningslinjerne for, at et køretøj skal være forsvarligt, sikkert og lovligt indrettet.

 

De 8 sigtede personer er fra både Fyn og Jylland:

– En 24-årig mand fra Fyn
– En 22-årig mand fra Fyn
– En 21-årig mand fra Fyn
– En 26-årig mand fra Fyn
– En 18-årig mand fra Østjylland
– En 26-årig mand fra Østjylland
– En 26-årig mand fra Østjylland
– En 22-årig mand fra Sydøstjylland

 

De 8 personer er alle sigtet for vanvidskørsel, og de 7 biler er beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

Aktionen er planlagt og udført af Fyns Politi med deltagelse af kolleger fra hhv. Østjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.

Læs mere her

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…