Ufattelig råhed: Mia måtte igennem et mareridt af voldtægter og brutal mishandling, inden hun til sidst døde

Mia var en 22-årige sygeplejeelev, der forsvandt under en bytur i Aalborg i februar sidste år.

 

Sagen om hendes død vil formentlig gå over i retshistorien som et af Danmarks mest brutale kvindedrab.

 

En 37-årig mand, der har siddet varetægtsfængslet siden den 9. februar 2022 er, er nu tiltalt for at have voldtaget, mishandlet og dræbt den 22-årige sygeplejelev Mia Skadhede Stevn.

 

Efter drabet skulle han ifølge anklageskriftet, som Nordjyllands Politi nu har offentliggjort, have parteret liget ”i ikke under 231 dele”, der dels blev gravet ned og dels spredt i Dronninglund Storskov

 

Hvor mange timers rædsler, Mia skulle igennem inden hun døde af sine kvæstelser, fremgår ikke klart.

 

Ifølge anklageskriftet fandt forbrydelserne sted igennem 9 timer – i tidsrummet mellem klokken 06:09 og 15:00 søndag den 6. februar 2022.

 

Tilbød Mia et lift i sin bil

Ud fra et videoovervågningskamera kan politiet med sikkerhed fastslå, at Mia den søndag morgen klokken 06:09 steg ind i en bil, hvor hun blev tilbudt lift.

 

Det var denne bil, der bragte politiet på sporet af den 37-årige mand, som blev anholdt endnu inden politiet havde fundet ud af, om Mia på det tidspunkt var levende eller død.

 

Ifølge anklageskrifter skulle den 37-årige først have kørt Mia ud i Hammer Bakker og tvunget hende til sex og derpå kørt hende til sin bopæl i Flauenskjold.

 

Her skulle han have fortsat med at voldtage hende eller tvinge hende til anden form for samleje end sex, og det var her voldshandlingerne efterfølgende fandt sted.

 

Mishandlede og kvalte Mia til døde

Ifølge anklageskriftet blev Mia således ”udsat for betydelig lemlæstelse, blandt andet ved kvælning, sammenklemning af brystkassen, en kombination heraf eller lignende, hvilket forårsagede en længerevarende hindring af blodafløbet fra hovedet.”

 

Det medførte, ”at den 22-årige kvinde blev påført flere skader, der i sidste ende førte til, at hun afgik ved døden.”

 

Resten af søndagen frem til klokken 15:00 brugte den 37-årige på at partere liget af Mia i over 231 dele ved hjælp af en elektrisk bajonetsav samt en hobbykniv og en saks, som politiet fandt under en ransagning.

 

Flere af ligdelene blev derpå lagt i afløbsrens blandet op med kausisk soda med det formål at opløse dem.

 

Begravede og spredte ligdelene

Sluttelig kørte han i flere omgange ud i Dronninglund Storskov, hvor han dels begravede ligdelene og dels spredte dem i skovbunden.

 

De første ligdele blev fundet den 10. februar, men vart så ukendelige, at retsmedicinere og DNA-tests først efter en uges forløb kunne fastslå, at det var Mia, man havde fundet.

 

I tilknytning til sagen har anklagemyndigheden nedlagt påstand om, at den 37-årige skal have konfiskeret et falsk militært identitetskort, samt at 300.000 kroner, der er beslaglagt hos den 37.årige mand, skal bruges til at betale sagsomkostninger.

 

Ved Retten i Aalborg skal sagen køre som en nævningesag med første retsdag den 7. juni. Dommen forventes afsagt den 29. juni.

 

Den tiltalte har fået advokat Mette Grith Stage som beskikket forsvarer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…