Tyvebande fra Litauen stjal værktøj for langt over en halv million kroner – idømt fængselsstraffe og udvist

Colourbox
Getting your Trinity Audio player ready...

Fire litauiske mænd blev i går onsdag ved Retten i Holstebro idømt fængsel og udvisning af landet for mere end 20 tyverier af værktøj fra varebiler samt flere indbrud.

 

Tre af de tiltalte på henholdsvis 44 år, 43 år og 42 år fik et år og 9 ni måneders ubetinget fængsel samt udvisning af landet for bestandig,

 

Den fjerde 36-årige mand blev idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i 12 år.

 

De fire mænd var tiltalt for i alt 23 forhold om tyveri af særligt grov beskaffenhed.

 

I en periode fra midten af januar til midten af februar 2023 har de fire mænd i fællesskab begået indbrud i varebiler, garager, staldbygninger og en materielcontainer på en byggeplads.

 

Stjal værktøj til en værdi på over 700.000 kroner

 

Her har de stjålet værktøj og andre genstande til en samlet værdi af mere end 700.000 kroner.

 

De mange forskellige koster er stjålet under tyverier i Thisted, Morsø, Lemvig og Skive Kommuner.

 

“Jeg er tilfreds med dommen. Når der er tale om organiseret berigelseskriminalitet, så skal det også straffes hårdt”, siger anklager Christian Skov Poulsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

En borger ledte politiet på sporet

De fire mænd blev anholdt i februar efter en kort, intensiv efterforskning.

 

Efterforskerne ved Midt- og Vestjyllands Politi tog afsæt i et tip fra en borger, der havde undret sig over mistænkeligt udseende, udenlandsk indregistrerede biler ved et sommerhus.

 

“Sagen viser, hvor afgørende betydning et tip fra en borger kan have i opklaringen af den her type organiseret berigelseskriminalitet”, siger leder af Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…