Tre anholdt i sag om brandstiftelse på skole – “vi tager det meget alvorligt siger politiet

Getting your Trinity Audio player ready...

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket intenst i en alvorlig sag vedrørende forsøg på brandstiftelse begået mod Assens Skole i Mariagerfjord kommune. Ingen kom til skade i forbindelse med hændelsen. Tirsdag skred politiet til anholdelse af tre mistænkte mænd.

 

Det oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Carsten Straszek.

Forsøget på brandstiftelse skete den 20. marts 2023, kl. ca. 21.10, da tre maskerede gerningspersoner indfandt sig på skolens  område – og her kastede de to såkaldte molotovcocktails mod skolens hovedindgang.

Det medførte, at der ved hoveddøren opstod en mindre brand, der dog hurtigt blev slukket af tililende vidner. Ingen personer kom til skade.

 

De tre mistænkte i sagen er unge mænd under 18 år, der blev anholdt på deres bopæl i nærområdet.

Efterforskning i gang

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket intenst for at klarlægge, hvad der er sket før, under og efter – og derfor er politiet til stede og synlige i området.

”Vi tager sagen dybt alvorligt; og vi har foretaget – og fortsætter med – en række efterforskningsskridt, herunder skal vidner afhøres, der er foretaget forhøringer, og gerningsstedet undersøges grundigt, ligesom de mistænkte i sagen selvfølgelig nu skal afhøres,” oplyser politikommissær Carsten Straszek, der tilføjer, at selvom ingen kom til skade, så befandt der sig flere elever og en ansat på skolen, da det skete, fordi der på gerningstidspunktet var et ungdomsskole-arrangement.
Og, pointerer politikommissæren, hvis man som borger i nærområdet er blevet utryg som følge af episoden, så er man velkommen til at rette henvendelse til politiet, der arbejder i området.

Ring 114 med oplysninger i sagen

Efterforskningslederen oplyser, at politiets efterforskningsskridt i løbet af dagen hurtigt gav efterforskerne gode spor at forfølge – og det var det, der førte til, at politiet i dag, kl. 13.55, kunne skride til anholdelse.

Han opfordrer borgere med oplysninger i sagen til at ringe til politiet på telefon 114.

Anklagemyndigheden skal nu vurdere, hvorvidt der er grundlag for fremstilling af de tre mistænkte i et grundlovsforhør.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…