To rumænske mænd fængslet i omfattende sag med mindst hundrede tricktyverier og databedrag

Arkiv/You Tube / overvågningskamera

Sagen er rækker ud over Danmark og trækker tråde til flere nordiske lande og Rumænien.

 

Anholdelserne er sket, efter at Københavns Vestegns Politi i samarbejde med række andre politikredse i flere måneder har efterforsket de to rumænske mænd.

 

De er mistænkt for mindst hundrede forhold om organiseret tyverier og databedrageri rundt om på Vestegnen og andre steder på Sjælland og på Fyn.

 

Således er de blandt andet mistænkt for at have afluret især ældre borgeres pinkoder og efterfølgende ved hjælpe af trick at have stjålet hævekortet.

 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Forsætter i samarbejde med europæisk politi

Mandag blev de to mænd på henholdsvis 47 og 54 år anholdt af politiet, og tirsdag blev de fremstillet i Retten i Glostrup.

 

Her blev de to mænd varetægtsfængslet frem til den 17. oktober.

 

”Vi har foretaget fremstilling i retten for fem af forholdene for nu. I forbindelse med fristforlængelsen vil der komme flere forhold til,” siger sagens anklager, Helena Lyngsø Bengtsen

 

Ud over en række danske politikredse, så har Københavns Vestegns Politi i forbindelse med efterforskningen samarbejdet med politimyndigheder i flere nordiske lande samt i Rumænien.

 

”’Efterforskningen er på ingen måde slut og vi fortsætter det tætte samarbejde med vores kollegaer fra dansk og europæisk politi”, siger vicepolitiinspektør Morten Stallknecht.

 

I retten i tirsdags, ville de mistænke ikke kommentere skyldspørgsmålet, så deres stillingtagen til mistanken kendes i øjeblikket ikke.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…