Kendt tiger død i rekordhøj alder – fik gode år efter omtumlet liv i cirkus

Foto: Dyrenes Beskyttelse
Getting your Trinity Audio player ready...

DYRENES BESKYTTELSE

De mange gæster i Knuthenborg Safaripark elskede tigeren Keni. Og Keni elskede sit liv efter omtumlede år som cirkustiger.

 

Cirkustigeren Keni er blevet aflivet efter to og halvt års otium i Knuthenborg Safaripark. Keni var ved tidligere undersøgelser, blevet diagnosticeret med blandt andet kronisk nyresvigt og gigt og har været i behandling i en længere periode. Han svarede ikke længere på medicin og trak sig mere og mere væk for sig selv. Derfor vurderede dyrlægen at give ham en værdig afslutning på et langt tigerliv.

 

Keni var en sibirisk tiger, som kom til Knuthenborg Safaripark i 2021 for at få en rolig pension, efter han i mange år havde haft et meget omskifteligt liv som cirkustiger i Spanien. Keni blev 19 år, hvilket er usædvanligt gammelt for en tiger. Dyrene Beskyttelse, der hjalp med at få Keni til Knuthenborg, er triste over nyheden, men glæder sig over den gode afslutning tigeren fik på livet.

 

”Vi glæder os over, at Keni har haft to gode år i fantastiske omgivelser i Knuthenborg Safaripark og fået en værdig afsked med tigerlivet. Vi har fulgt Keni igennem de seneste par år, hvor han sammen med cirkus-elefanterne har været med til at sætte fokus på dyrevelfærd,” siger Anne Sofie Meilvang, Biolog og projektleder for internationale projekter i Dyrenes Beskyttelse.

 

Therese Hård, Zoologisk- og Veterinærchef i Knuthenborg Safaripark ser også tilbage på nogle gode år for Keni.

”Tigere er solitære dyr og færdes over store territorier i naturen. Derfor var det vores ønske, at Keni hos os fik gode vilkår, der spejlede hans naturlige behov bedst muligt. Dette var muligt at give ham i vores anlæg Tigerskoven, der er Europas største tigeranlæg, hvor han fik sit eget territorie. I de to år, han har været her, har vi set ham falde fint til, have en god trivsel og høj velfærd”.

 

 

 

Det er dog ikke kun tidligere cirkusdyr, som kan have brug for et nyt hjem. Der bliver også ofte konfiskeret vilde, eksotiske kæledyr og dyr reddet fra illegale handel. Senest har Dyrenes Beskyttelse hjulpet med at få tre løver fra krigsramte områder i Ukraine til safariparken på Lolland. Disse har alle krav på et godt og værdigt liv.

 

Vores fælles vision med Knuthenborg Safaripark er at give de reddede dyr et velfortjent permanent hjem med optimale vilkår. I Knuthenborg safaripark har de plads til at bygge gode, store anlæg, og de har ekspertisen og erfaringen i at passe eksotiske dyr.  De reddede dyr kommer til at leve side om side med safariparkens andre dyr, der ofte er truede og indgår i avlsprogrammer for at redde arten.

 

Dyrene fortjener et godt liv
Dyrenes Beskyttelse ser alle dyr som levende, følende væsner og mener, at reddede dyr fortjener muligheden for at få et godt liv. Desuden fortæller dyrene også en vigtig historie, om hvordan vores samfund rykker sig, når det kommer til dyrevelfærd, og fx ikke længere accepterer at fremvise vilde dyr i cirkus. I stedet lærer vi respekt for vilde dyr og deres ret til at leve et godt liv.

 

Dyrenes Beskyttelse mener, at fremtidens zoo holder få nøje udvalgte truede dyrearter som en del af internationale avlsprogrammer, der sikrer artens overlevelse, og hvor dyrenes naturlige adfærd og behov tilgodeses, så de får et liv, der er værd at leve. Men vi ser også gerne, at de zoologiske haver tilbyder hjem til de mange nødstedte dyr, der findes ude i verden. Zoos skal være til for dyrene og ikke omvendt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…