Thanksgiving den 23. november – Biden benåder kalkuner og joker med alder

Thanksgiving er en national helligdag i USA og fejres altid den fjerde torsdag i november. I 2023 er det torsdag den 23. november.

 

Thanksgiving er blevet afholdt den fjerde torsdag i november siden 1941, hvilket betyder, at den faktiske dato for helligdagen skifter hvert år. Den tidligste dato, Thanksgiving kan finde sted på, er den 22.11.

 

Liberty og Bell benådet af præsident Biden

Dette års kalkuner blev benådet af Joe Biden mandag den 20. november 2023 som led i en amerikansk Thanksgiving-tradition.

 

“Jeg gratulerer jer, fugle, tillykke,” sagde Biden, da han benådede Liberty og Bell på sin egen 81-års fødselsdag. Biden jokede med sin egen fødselsdag og sagde, at det ”skam ikke var nemt at blive 60”.

 

Det indforskrevne publikum smilede høfligt, mens Biden selv åbenlyst morede sig over sin egen vits. Det lykkedes ham i øvrigt under seancen at forveksle Taylor Swift med Britney Spears.

 

De benådede kalkuner slipper for at blive slagtet til Thanksgiving (torsdag den 23. november 2023), men kan se frem til et lidt længere liv på en gård tilhørende University of Minnesota.

 

Det er noget uklart, hvor benådningsceremonien har sine rødder. I 1947 var Harry S. Truman den første præsident, der blev fotograferet med en kalkun til Thanksgiving. Men det var først i 1989, da George Bush Sr. var præsident, at benådningen blev en årlig Thanksgiving-tradition.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…