Getting your Trinity Audio player ready...
|
Rabih Azad-Ahmad er De Radikale rådmand i Aarhus.
Rabih Azad-Ahmad, der har palæstinensisk baggrund, har netop chokeret medier og politikere, fordi han ikke tager afstand fra Hamas.
Også andre kendte personer med arabisk muslimsk baggrund som forsangeren i det tidligere band Outlandish, Isam B., har rystet folk, fordi han ikke har taget afstand fra Hamas.
Det samme gælder andre der har deltaget i pro-palæstinensiske demonstrationer med hadefulde ytringer mod Israel.
Men det burde ikke være overranskende, at disse holdninger findes.
Hamas vil udslette Israel
Hamas er en islamiske terrororganisation, der har det som mål at udslette Israel og fjerne det fra landkortet.
Hamas angreb Israel den 7. oktober.
Et stort antal væbnede terrorister trængte over grænsen til Israel og myrdede på bestialsk vi 1400 mennesker. 250 af dem var deltagere til en festival.
Det var en krigserklæring, der fik Israel til at trænge ind i Gaza for at nedkæmpe Hamas.
I denne kamp bliver civile også ramt.
Det har udløst mange demonstrationer i Danmark og andre vestlige lande vendt mod Israel.
Men ved disse demonstrationer har der også været direkte eller indirekte støtte til Hamas.
Da man indkaldte til en demonstration i København, brugte man på plakaten et foto af Hamas, der gennembrød grænsen til Israel.
Ved en anden af disse pro-palæstinensisk demonstration den 21. oktober foran Aarhus Rådhus holdt Rabih Azad-Ahmad tale. Bagefter interviewede Jyllands-Posten ham.
Det er udtalelser i dette interview, der har rystet medier og politikere.
Rabih Azad-Ahmad tager ikke afstand fra Hamas
Jyllands-Posten spørger Rabih Azad-Ahmad om han fordømmer angrebet mod musikfestivalen.
Til det svarer han:
Det er en præmis, jeg ikke vil gå med på af den grund, at jeg simpelthen bare gerne vil se dokumentation for, hvad der egentlig skete den dag, for der har været så meget fake news. Så begynder jeg nu her også at fordømme noget, hvor jeg ikke ved, hvad der egentlig præcist er sket. Og hvordan tingene er sket “, svarer den radikale rådmand, Rabih Azad-Ahmad.
Journalisten spørger også: Ser du Hamas som terrorister?
“Jeg skal ikke være dommer over nogen, hverken Hamas eller andre”, svarer Rabih Azad-Ahmad blandt andet.
I interviewet siger Rabih Azad-Ahmad også, at det er Israel, der står bag eksplosionen på Al-Ahli-hospitalet i Gaza. Stort set alle eksperter er enige om, at eksplosionen skyldes en vildfaren raket affyret fra Gaza, sandsynligvis af terrorgruppen Islamisk Jihad.
Men Rabih Azad-Ahmad mener, det var et angreb som Israel stod bag.
“Hvis du spørger mig, er der ikke tvivl om, at det er Israel, der har bombet hospitaler,” siger Rabih Azad-Ahmad.
De Radikales formand Martin Lidegaard vil ikke kommentere Rabih Azad-Ahmads udtalelser.
I en mail til Jyllands-Posten skriver han: “Terror er terror, og det skal fordømmes, uanset hvem der begår overgrebene, og hvem der er de sagsløse civile ofre. Det gælder også terrorangrebet på Israel 7. oktober.”
Socialdemokrat er rystet i sin grundvold
Men andre politikere er forfærdede. En af dem er socialdemokraten Frederik Vad:
“Jeg er rystet i min grundvold. det er nogle sindssyge ting, han siger,” siger Frederik Vad til Jyllands-Posten.
Han er forarget over Rabih Azad-Ahmad siger, at han mangler dokumentation for Hamas’ terrorangreb:
“Mangler han også dokumentation for Holocaust?”, spørger Frederik Vad.
Susie Jessen fra Danmarks Demokraterne siger til JP: “Det er utroligt, at han på den måde kan definere, hvad der er foregået, og bruge de samme ord som Hamas bruger.”
Jakob Søgaard Clausen, der sidder i Aarhus Byråd for DD stiller spørgsmål ved, om en mand med de holdninger kan sidde i Byrådet.
“Han mener Israel stod bag bombning af Al-Ahli-hospitalet. Han vil ikke tage afstand fra Hamas. Og så sætter han spørgsmålstegn ved angrebet på musikfestivalen,” siger Jakob Søgaard Clausen til Den Korte Avis.
“Jeg har også fået en video, hvor han deltager i en demonstration, hvor der har været klar støtte til terrororganisationen Hamas, og han har holdt tale, hvor han sammenligner Israel med apartheid-styret i Sydafrika. Og til hans tale råber den rasende folkemængde foran rådhuset i Aarhus: Bye, bye Israel. Dermed opfordrer de jo til udryddelse af den israelske stat og dets folk. Jeg synes det er dybt beskæmmende, at den øverst ansvarlige for dansk kultur og vores lokale demokrati i Aarhus deltager i den slags. Og jeg mener ikke, at byrådet i Aarhus kan stå model til det”, siger Jakob Søgaard Clausen.
Hamas står for fundamentalistisk islam
Der har altid været skarpe og klare fordømmelser af islamisk terror fra politikere og den vestlige verden.
Terrorangrebet 11. september 2001 i New York og andre store islamiske terrorangreb har også rystet verden og udløst voldsomme fordømmelser.
Men bagefter havde mange travlt med at understrege, at det kun er nogle ganske få muslimer, der støtter sådanne terrorhandlinger.
Det er en sandhed med modifikationer. Meningsmålinger viser, at så få er det nu heller ikke. Hadet til de vestlige samfunds demokratier er stort.
Men det kan hurtigt blive en blindgyde at snakke terror isoleret.
Terror og den bagvedliggende ideologi er blevet blandet sammen.
Og det er blevet brugt til at kalde terrorangreb for en fejltolkning af Koran og islam.
Men Terror er ikke er en ideologi. Terror er en handling eller et middel som muslimer (eller andre) vælger at bruge for at fremme deres sag.
De fundamentalistiske muslimer arbejder for et muslimsk samfund, der er styret af islams religiøse love og regler.
Hamas, der har haft magten siden 2006 i Gaza, har styret området præget af denne tankegang.
Det er ikke en fejlfortolkning eller forvrængning af islam.
Det er tværtimod groft sagt den rene vare. Det er fundamentalistisk eller rettro islam.
Det prøvede Abdul Wahid Pedersen at forklare, da han for nogle år siden ikke ville tage afstand fra flerkoneri. Koranen giver nemlig muslimske mænd ret til at have fire kone.
Det kan jeg ikke tage afstand fra, så skal jeg tage afstand fra Allahs ord, og så er jeg ikke længere muslim, sagde han dengang citeret efter hukommelsen.
Det samme har de muslimer, der har forladt islam forklaret Vesten. Det er somaliske Ayaan Hirsi Ali, formanden for ex-muslimer i Danmark og andre:
Muslimer kan grundlæggende ikke sætte spørgsmålstegn ved Korans love og regler, fordi de er direkte givet af Allah selv.
Derfor han muslimer så svært ved at integrere sig i et demokratisk individorienteret samfund.
De danner parallelsamfund med shariadomstole, social kontrol og ofte foragt for det danske samfund. sådan som man så det i TV2’s udsendelser “Moskeer bagsløret.
Nogle får uddannelser, arbejde og topposter – de er tilsyneladende integrerede.
Men når det virkelig gælder, så kan nogle tilsyneladende have svært ved at tage afstand fra for eksempel Hamas eller støtte jøder i for eksempel Israel.