Putins nye våben mod Vesten: Underbyder menneskesmuglerne med billige flybilletter til illegale migranter, der vil ind i EU

Putin skyr intet middel. En flodbølge af illegale migranter er et af de våben, han har taget i brug med det formål at destabilisere vesten

 

”Rusland vil søge at bekæmpe EU ved hjælp af en strøm af migranter fra Nordafrika og Mellemøsten,” lyder det i en rapport fra den højt respekterede organisation, International Center for Migration Policy Development, ICMPD.

 

For små to måneder siden slog også den italienske regering alarm.

 

Destabiliserer sårbare lande for at skabe flygtninge

Ifølge den italienske regering er russiske lejesoldater fra den berygtede Wagner-gruppe ansvarlige for stigningen i illegal migration til Europa.

 

Og det har et helt klart formål.

 

De deltager i en “hybrid krigsførelse” mod lande, der støtter Ukraine i den igangværende konflikt, lyder det fra den italienske forsvarsminister, Guido Crosetto.

 

“Jeg mener, at man nu med sikkerhed kan sige, at den voksende stigning i antallet af migranter, der afgår fra afrikanske kyster, også i et ikke ubetydeligt omfang er en del af en klar strategi for hybrid krigsførelse, som Wagner-divisionen fører,” sagde Crosetto i en tale den 14. marts og fortsatte:

 

“Ligesom EU, NATO og Vesten har indset, at cyberangreb var en del af den globale konfrontation, som krigen i Ukraine åbnede op for, burde de nu forstå, at den sydeuropæiske front også bliver farligere for hver dag,” tilføjede han.

 

Ifølge Italiens udenrigsminister, Antonio Tajani, strømmer illegale migranter nu til fra områder, der er kontrolleret af Wagner-gruppen, skriver det italienske nyhedsbureau, ANSA

 

Sælger billige flybilletter

I sine forsøg på at destabilisere vesten er Putin nu også begyndt at bruge den en russiske enklave, Kaliningrad, der ligger klemt inde mellem Litauen og Polen.

 

Her har han nu givet tilladelse til internationale flyruter mellem Kaliningrad og Mellemøsten med det formål ad den vej at få illegale migranter ind i EU.

 

”Kaliningrad bliver i stigende grad brugt som transitdestination af migranter, der håber at nå EU,” skriver mediet Info Migrants

 

I det nordlige Irak fortæller agenter, at en enkeltbillet til Vesteuropa via Rusland nu kun koster 2.500 dollars for migranter, der ønsker at komme til vesten.

 

“Hvis dine papirer er der, vil det tage dig ti dage at komme fra Moskva til Tyskland,” fortæller en menneskesmugler til den tyske TV-station Südwestrundfunk.

 

Ruten via Kaliningrad er dyrere og koster omkring 14.500 dollars.

 

Det skyldes, at der ifølge menneskesmugleren er omfattende udgifter til store bestikkelser af de russiske myndigheder.

 

Polen mærker presset

I Polen mærker man nu for alvor migrantpresset fra Rusland og ligeledes i øvrigt også fra Putins nære allierede, Belarus, (Hviderusland, red.)

 

I en mail til telegrambureauet AP skriver den polske regering således blandt andet, at migrationen er en del af en ”hybrid operation, der har til formål at destabilisere NATO’s østflanke.”

 

Og det er ikke kun fra østfra, Putin forsøger at destabilisere med et flow af illegale migranter.

 

Også i Middelhavet er presset voldsomt, og her har Putin, som anført af den italienske regering, ligeledes en finger med i spillet.

 

Mere end fordoblet i forhold til sidste år

I forhold til sidste år er antallet af illegale migranter, der i årets første to måneder har krydset Middelhavet, ifølge Frontex mere end fordoblet i forhold til sidste år.

 

Denne voldsomme stigning har nu fået den italienske regering til at annoncere nye og hårde straffe for menneskesmuglere, som nu kan risikere fængslet i op til 30 år.

 

Alt i alt har 52.129 illegale migranter ifølge UNHCR i år krydset Middelhavet i perioden 1. januar – 30. april, og af dem er langt hovedparten eller i alt 41.815 landet i Italien.

 

De er for langt de flestes vedkommende afsejlet fra Libyen og Tunesien, hvor Putin og hans Wagner-gruppe huserer og har destabiliseret de to lande, og hvor især Libyen er havnet i totalt anarki.

 

Ligeledes er Putin og hans Wagner-gruppe dybt involveret i krigshandlingerne i Sudan med støtte til regeringshæren med det resultat, at sudanske flygtninge strømme nu har kurs mod Europa.

 

Putins våben: Stigende energipriser og migranter

I det britiske ugemagasin The Spectator, hvor tidligere premierminister Boris Johnson var redaktør i perioden 1999-2005, skriver den britiske journalist og forfatter, Gavin Mortimer blandt andet:

 

”Vladimir Putins interesse i Afrika strækker sig til mere end at udnytte kontinentets ressourcer.

 

Mens han støtter juntaerne, har hans Wagner-gruppe destabiliseret deres befolkninger, fysisk og ideologisk. Jo flere der vandrer nordpå mod Middelhavskysten, jo bedre er det for den russiske præsident.

 

Han håber at underminere europæisk enhed, ikke kun gennem stigende energipriser, men også stigende migranttal.”

 

Verdens ældste overlevende ugemagasin

The Spectator, der politisk er konservativt, udkom første gang i juli 1828 og er dermed det ældste overlevende ugemagasin i verden og det første magasin nogensinde til at udgive 10.000 numre.

 

Magasinets vigtigste fagområder er politik og kultur og havde i 2021 et gennemsnitligt oplag på 102.212.

 

The Spectator ejes af Sir Fredrick Barclay, der også ejer The Daily Telegraph.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.brusselstimes.com/406754/italian-minister-accuses-wagner-of-using-migrants-to-punish-ukraines-allies

 

https://www.ansa.it/english/news/world/2023/03/13/migrant-boom-due-to-wagner-say-crosetto-tajani_aa16fbe8-7ae3-4c56-bb7a-331e717b419e.html

 

https://www.infomigrants.net/en/post/45432/migrants-attempt-risky-kaliningrad-route-to-europe

 

https://www.spectator.co.uk/article/how-putin-is-fomenting-europes-migrant-crisis/

 

https://www.spectator.co.uk/article/how-putin-is-fomenting-europes-migrant-crisis/

 

https://denkorteavis.dk/2023/illegale-migranter-er-putins-nye-vaaben-mod-europa/

 

https://da.wikipedia.org/wiki/The_Spectator

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…