Politiet stoppede en bil: Nu er en 23-årig mand og hans passager blevet idømt tilsammen tyve års fængsel

Getting your Trinity Audio player ready...

Det kom til at koste to mænd på henholdsvis 23 og 26 år dyrt, da de i november 2021 blev stoppet af politiet.

 

I går blev de således ved Retten i Glostrup idømt elleve og ni års fængsel.

 

Sagen begyndte da Særlig Efterforskning Øst (nu NSK), på baggrund af en efterforskning mod den ene mand stoppede ham i sin bil.

 

Her fandt politiet under en ransagning af bilen en pistol gemt under et sæde, hvorefter den nu dømte 23-årige og hans passager blev anholdt.

 

Ransagning afslørede et kæmpe våbenlager

En efterfølgende ransagning af den 23-åriges lejlighed i Ballerup, hvor de begge boede, afslørede, at de to mænd var bevæbnet til tænderne.

 

Således fandt politiet under ransagningen seks pistoler, en revolver, en gas- og signalrevolver, en halvautomatisk riffel samt en maskinpistol i lejligheden.

 

Derudover inkluderede våbenlageret desuden to lyddæmpere samt en stor mængde ammunition af forskellige typer og kaliber.

 

De mange skydevåben og ammunitionen blev fundet i blandt andet en sportstaske og i et køkkenskab.

 

To andre mænd røg med i købet med hver ti års fængsel

De spor, som politiet fandt i lejligheden, kædede desuden våbnene sammen med to personer, der er kendt af politiet.

 

De blev begge anholdt og er siden som medskyldige idømt hver ti års fængsel i sagen.

 

”Sagen her viser, at NSK har stor indsigt i de kriminelles færden og i deres netværk,” lyder det fra specialanklager ved NSK, Rasmus von Stamm, som fortsætter:

 

”Så snart muligheden opstod, slog politiet til, og det har nu resulteret i en række lange fængselsdomme samt at 11 farlige skydevåben er taget ud af cirkulation i det kriminelle miljø.”

 

”Der har været tale om meget alvorlig kriminalitet,” understreger Rasmus von Stamm, ”og derfor er jeg godt tilfreds med, at retten har udmålt betydelige straffe i sagen.”

 

Blev også dømt for narko

Narko og våben er to uadskillelige størrelser, og det viser sig også at være tilfældet i denne sag.

 

Ud over de mange våben fandt politiet under ransagningen af lejligheden i Ballerup også spor, der pegede på, at lejligheden havde været brugt til ompakning af større mængder kokain.

 

På baggrund af blandt andet den emballage, der blev fundet i lejligheden, fandt retten det bevist, at det drejede sig om mindst syv kilo kokain, som de begge også blev dømt for

 

Begge dømte har anket rettens afgørelse.

 

NSK – politiets tunge drenge

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere.

 

NSK håndterer således de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

 

Det vil sige de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

 

Som for eksempel organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

Ligeledes understøtter NSK desuden politikredsene med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.domstol.dk/glostrup/aktuelt/2023/5/dom-for-vaabenlager-og-kokain-i-lejlighed-i-ballerup/

 

https://politi.dk/om-politiet/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2023/nu-graensekontrol-virker-store-maengder-vaaben-og-ammunition-beslaglaegges-men-nu-beskaerer-regeringen-kontrollen-paa-den-danske-graense/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…