Politiet mistænker denne mand for at stå bag både voldtægt og voldtægtsforsøg – var barfodet, da han stak af

Fredag den 20. oktober blev to kvinder, uafhængigt af hinanden overfaldet og voldtaget eller forsøgt voldtaget i Østerådalen, Aalborg.

 

Politiindsatsen ledte kort efter til anholdelse af en 29-årig formodet gerningsmand, som blev varetægtsfængslet på et berettiget mistankegrundlag.

 

En intens og bred efterforskning forsatte dog med uformindsket styrke, og der er nu kommet nye oplysninger i sagen.

 

Den 29-årige er derfor blevet løsladt, og Nordjyllands Politi beder derfor offentligheden om hjælp til at identificere en anden mistænkt, som der nu er offentliggøres videoovervågning af.

 

Video 1 – den mistænkte set bagfra

Video 2 – den mistænkte set forfra 

Gik barfodet rundt

Der er tale om en mand, som fredag eftermiddag, i blæsende og koldt vejr, har bevæget sig rundt i Østerådalen og Aalborg SØ – noget af tiden i bare fødder.

 

Efterforskningsenheden har følgende oplysninger om den formodede gerningsmands færden og påklædning:

 

 • kl. 15:00-16:50: tilstede i området omkring Østerådal.
 • I perioden fra kl. ca. 15:00-16:35: manden er iført en mørkeblå langærmet trøje og brune sandaler, samt en hvid kasket.
 • Efter 16:30: bare fødder og t-shirt.

 

Da han flygtede fra gerningsstedet, efterlod han den mørkeblå trøje og de brune sandaler.

 

Fra kl. 16:40-17:10 har politiet fået henvendelser fra en lang række borgere som har set en person med bare fødder og t-shirt, som svarer til signalementet af gerningsmanden.

 • Ud fra observationerne er det politiets opfattelse, at denne person har bevæget sig fra gerningsstedet via Landlystvej mod sydøst.
 • Efterfølgende går han mod nord, enten via:
  – Solhøjsvej
  – Christmas Møllers Vej/C.th. Zahlesvej
  – eller Apollonvej.
 • Herefter går den mistænkte: Byplanvejen mod nordvest, Solvangen mod nordøst og Hellevangen mod nordvest.
 • Cirka klokken 17:10: den sidste observation finder sted på Hellevangen ved Sohngårdsholmsvej.

Vidner beretter, at den barfodede og formodede gerningsmand har fuldskæg.

 

Det ses muligvis ikke tydeligt på videosekvenserne, men vær opmærksom på dette.

 

Her bor eller opholder den mistænkte sig måske

Nordjyllands Politi arbejder nu ud fra en hypotese om, at den mistænke bor eller opholder sig omkring Hellevangen, Beatesmindevej eller på øvrige veje i nærområdet.

Borgere, der måtte genkende manden eller have en mistanke om, hvem det kunne være, bedes omgående rette henvendelse til Nordjyllands Politi på telefon 114.

 

 

Kontakt politiet med relevant videoovervågning

Politiet har været i kontakt med mange beboere i postnummer 9210 angående videoovervågning.

 

Skulle der være borgere og virksomheder med videoovervågning i området, og som endnu ikke har været i kontakt med politiet, beder politiet dem om at gennemgå om deres videoovervågning og kontakte politiet på telefon 114, hvis der på overvågningen ses en person, som har lighed med den mistænkte.

 

Det gælder også, hvis man skulle ligge inde med billeder eller video af manden, mens han stadig er iført sandaler og mørkeblå langærmet trøje.

 

Selv de mindste spor og oplysninger kan være værdifulde for at klarlægge den formodede gerningsmands færden og hjælpe til at stykke en samlet historik sammen, understreges det fra Nordjyllands Politi.

 

Politiet opfordrer den mistænkte til at henvende sig

Efterforskningsleder Carsten Straszek opfordrer nu den mistænkte til selv at melde sig:

 

”Det er en yderst alvorlig sag, vi står med her, og vi har fra første færd efterforsket intenst. Den mistænkte skal vide, at vi leder efter ham og har til hensigt at stille ham til regnskab for sine handlinger. Vi opfordrer ham til omgående at rette henvendelse til os.”

 

Intens efterforskning og tryghedsskabende indsats

At denne sag skaber utryghed i lokalområdet, er ifølge Carsten Straszek fuldt forståeligt:

 

”Som vi tidligere har understreget, så er denne slags overfald uhyre sjældne, men når det sker, skaber det forståeligt nok en enorm utryghed. Jeg vil gerne betone, at vi har fuldt fokus på denne sag og efterforsker intenst for at pågribe gerningsmanden.”

 

Nordjyllands Politi vil i den kommende tid udføre tryghedsskabende indsats i området, i form af blandt andet øget patruljering.

 

Ligeledes vil den mobile politistation på udvalgte tidspunkter vil stille op og tage imod henvendelser fra borgere, der gerne vil høre mere om politiets indsats og stille de spørgsmål, man måtte have.

 

 

Sagens forløb 

Fredag den 20. oktober blev en 32-årig kvinde, under en gåtur på stisystemet i Østerådalen, kort efter klokken 16.00 fredag eftermiddag udsat for fuldbyrdet voldtægt.

 

Cirka en halv time senere blev en 46-årig kvinde overfaldet i samme område. Hun blev under en løbetur antastet og forsøgt voldtaget af formentlig samme mand.

 

Det lykkedes den 46-årige kvinde at råbe om hjælp til forbipasserende, hvilket fik gerningsmanden til at stikke af fra stedet. Manden løb i sydlig retning.

 

Som nævnt: Kontakt Nordjyllands Politi på telefon 1-1-4, hvis du har selv de mindste oplysninger om den mistænkte gerningsmand.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…