For OIC handler det ikke primært om et forbud mod koranafbrænding, siger Heini i Skorini.

 

– Selv om jeg ikke har sympati med koranafbrændinger, er det konteksten, der er farlig i denne sammenhæng. At man tilpasser sig, fordi nogle autoritære muslimske regimer presser på, siger han til Berlingske.

 

Tidligere på året udgav Skorini bogen “Kampen for ytringsfrihed”, hvori han undersøger, hvor kampen for ytringsfrihed står i international politik og i FN-systemet. Og det er grund til bekymring for vidtrækkende fortalere for ytringsfrihed.

 

Ifølge Heini i Skorini er OIC’s projekt langt større end blot et forbud mod koranafbrænding. Deres mål er at ændre de generelle internationale spilleregler til fordel for islam.

 

OIC har gennem sin historie været præget af splittelser mellem medlemslandene, især konflikter mellem sunni- og shiamuslimer. Men ifølge Heini i Skorini kan de samles om ét større formål: at bekæmpe vestlig værdipolitik.

 

-Når det kommer til værdipolitik og menneskerettighedsspørgsmål, er denne alliance en meget magtfuld aktør, sagde han og fremhævede også kampen mod LGBT-rettigheder, abort og ligestilling, siger han til Berlingske.

 

– De har fundet nogle emner, hvor de kan samarbejde på trods af fjendtligheden. Nationer, der normalt kæmper mod hinanden, har nu fundet fælles fodslag og konkurrerer nærmest om, hvem der kan fremstå som den største islamiske forsvarer i verden, siger Heini i Skorini til avisen og fortsætter:

 

– OIC’s ultimative mål er at indføre en global blasfemiparagraf – og de finder allierede blandt autokratiske lande som Kina og Rusland.