Så galt står det til i Norden: USA advarer amerikanere mod terror i Sverige – politiet i Norge bevæbnet

Collage fra den seneste tids uroligheder i Sverige (via Fria Tider)

Så galt står det nu til i nordiske lande:

 

Amerikanske myndigheder advarer amerikanere i Sverige.

 

Det er den amerikanske ambassade i Stockholm, der i går udsendte en advarsel til de amerikanere, der opholder sig i Sverige.

 

De bliver advaret om, at der er fare for, at de kan blive udsat for terror.

 

Man må regne med, at det er muslimer, der i raseri over Rasmus Paludans koranafbrænding, som kan overfalde ikke-muslimer.

 

Eller man kan være uheldig og opholde sig på et sted, der er et terrormål, må man forstå.

 

I en pressemeddelelse fra den amerikanske ambassade i Stockholm mandag står der følgende:

 

Den amerikanske regering advarer sine borgere om mulige gengældelsesangreb fra terrorister i kølvandet på de seneste koranafbrændinger i Europa. Amerikanske borgere rådes til at udvise forsigtighed, når de bevæger sig rundt på offentlige steder, hvor der er mange mennesker. Religiøse samlingssteder kan være terrormål. Vær forsigtig, når du er i og omkring alle diplomatiske faciliteter. Rapportér mistænkelig aktivitet til relevante myndigheder.

 

Derudover gælder følgende forholdsregler:

Undgå folkemængder.

Hold lav profil.

Vær opmærksom på dine omgivelser.

Følg de lokale medier for opdateringer.

Se vores hjemmeside for de seneste advarsler og meddelelser til amerikanske statsborgere.

 

Norsk politi bevæbnet i kampen mod terrorister

I Norge er der også en betydelig terrortrussel.

 

Norsk politi er traditionelt ikke bevæbnet.

 

Men siden 25. juni 2022 har politiet været midlertidigt bevæbnet som følge af terrortruslen i Norge og den sikkerhedspolitiske situation i Europa. (rights.no)

 

Og denne bevæbning skal fortsætte. Det er netop blevet besluttet.

 

I en pressemeddelelse skriver politiet, at det norske politidirektorat har fået samtykke fra Justits- og beredskabsministeriet til at forlænge den midlertidige bevæbning af politiet i en periode på op til 8 uger med start den 9. februar 2022.

 

– På baggrund af det aktuelle trusselsbillede har vi med Justits- og Beredskabsministeriets samtykke besluttet at forlænge den midlertidige bevæbning af politiet i en periode på op til 8 uger, kommenterer politidirektør Benedicte Bjørnland.

 

– Samlet set er der fortsat en alvorlig trussel, vi står over for, og politiet vil fortsat have en tæt dialog med PST og andre relevante aktører for løbende at vurdere, hvilke tiltag politiet bør iværksætte for at kunne imødekomme eventuelle ændringer i billedet af trusser, slutter Bjørnland i politiets pressemeddelelse. (rights.no)

 

En urolig tid

Det er på mange måder en urolig tid, vi lever i. Og nogle af problemerne må man regne med vil forsvinde eller blive bekæmpet, som for eksempel den høje inflation og energikrisen.

 

Men andre problemer vil sandsynligvis bare vokse, fordi man ikke vi erkende årsagen til problemerne. Det er ikke mindst problemerne med den vold, der udspringer fra ikke-vestlige muslimske lande.

 

Rasmus Paludan har ved flere lejligheder sat ild til en Koran, blandt andet foran den tyrkiske ambassade, angiveligt for at tvinge Erdogan til at acceptere Sverige i NATO. En højst besynderlig argumentation.

 

Koranafbrændinger har udløst store, voldelige demonstrationer i flere muslimske lande, og de har ført til uroligheder i Sverige og fare for terror.

 

Koranafbrændinger er tåbelige. Men problemet med voldelige muslimer forsvinder ikke, når koranafbrændingerne stopper. Så kommer der bare en ny anledning som Muhammedtegninger eller lignende.

 

Problemerne stopper først når tilstrømningen fra ikke-vestlige muslimske lande stopper, og når europæerne for alvor begynder at forsvare deres egen demokratiske og frihedssøgende kultur.

Denne holdning og disse reaktioner vil ikke forsvinde, selv om Paludan stoppede sine koranafbrændinger.

 

Disse holdninger og denne adfærd stopper kun hvis vi reelt stopper tilstrømningen fra ikke-vestlige muslimske lande, og hvis vi i langt højere grad står fast på vores verdslige, demokratiske og frihedsorienterede grundværdier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…