Mette F. besøger EU’s ydre grænser – hun bør tage ved lære af ny benhård lov i Storbritannien, der stopper asyl til illegale migranter

Vi skal have kontrol med vores grænser siger premierminister Riski Sunak (Faximilli The Sun)

Illegale migranter vælter igen ind i Europa. De kommer sejlende over Middelhavet, eller de kommer over land ad den såkaldte Balkanrute.

 

Mette Frederiksen besøger netop nu Albanien og Kroatien for at drøfte, hvordan denne strøm af illegale migranter ind i Europa stoppes.

 

Sker det ikke, er der udsigt til en invasion fra Mellemøsten, Afghanistan og Afrika større end den Europa oplevede i 2015.

 

Antallet af asylansøgere var sidste år det højeste i EU siden migrationskrisen i 2015 og 2016. Vestbalkan-ruten var den mest benyttede migrationsrute med ca. 150.000 registrerede irregulære grænsekrydsninger, svarende til en stigning på 136 pct. i forhold til 2021, står der i pressemeddelelsen.

.

Det skal bremses ved hjælp af en reform af asylsystemet i EU, står der.

 

Det kan altså mildt sagt have lange udsigter med effektiv handling, der stopper strømmen af illegale migranter.

 

Ny lov i Storbritannien: Stop for asyl til illegale migranter

Helt anderledes håndfast er den konservative britiske regering med premierminister Rishi Sunak i spidsen.

 

En stor del af de illegale migranter søger videre fra Europa til England. De sejler i både fra Frankrig over Kanalen til Englands sydkyst godt hjulpet af menneskesmuglere.

 

Det har Sunak længe ønsket at få stoppe, og i dag sætter han trump på med en ny lov.

 

Når den nye lov bliver vedtaget af parlamentet vil det betyde, at illegale migranter fra i dag ikke længere kan få asyl i Storbritannien. Det skriver DailyMail.

 

Rishis Sunak ønsker nemlig, at det er briterne, der skal bestemme over Storbritanniens grænser, og hvem der kommer ind i landet.

 

“Jeg tager kontrollen med vores grænser tilbage én gang for alle”, skriver Rishi Sunak i The Sun.

 

“Loven vil betyde, at de, der kommer hertil på små både, ikke kan søge asyl her i landet”, skriver han og fortsætter:

 

“Denne nye lov vil sende et klart signal om, at hvis du kommer ulovligt til dette land, vil du hurtigt blive sendt tilbage”.

 

“Det er den rigtige og retfærdige ting at gøre, især for dem, der bliver udnyttet af kriminelle bander og sætter deres liv på spil for at komme hertil”, skriver Sunak.

 

Man må håbe at det viser en ægte handlekraft, og at Mette Frederiksen tage ved lære, så det bliver handling og ikke kun ord, ord, ord i Danmark og resten af EU.

 

Hun skulle nødig blive en ny Angela Merkel, der åbner Europa for strømme af illegale migranter.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…