Imamer udnytter hadet mod jøder – der skal bygges en moské om måneden, og pengene strømmer ind

Getting your Trinity Audio player ready...

Jødehadet og støtten til Hamas og andre terrorgrupper er eksploderet efter Hamas’ terrorangreb mod Israel den 7. oktober.

 

Jøder og israelere kaldes blodtørstige, grådige, ja selv nazister bliver de kaldt.

 

Rapporter fra diskussioner i åbne og lukkede grupper på de sociale medier i Sverige afslører en uforsonlighed, der ser ud til at have overrumplet mange. Det skriver Sophie Löwenmark i expressen.se.

 

Derfor er det så farligt, at ingen siger noget til et stort moské-projekt.

 

Projektet går ud på, at der skal bygges en moské hver måned i. Og alle svenske byer skal have en moské.

 

Det er planen, og den skrider hastigt frem.

 

Det handler om det muslimske “We Are Well-moskeprojektet”. Det startede som en kampagne i begyndelsen af ​​året som en reaktion på koranafbrændingerne.

 

For hver koran, der bliver brændt skal der bygges en moské, lyder kampråbet.

 

Oveni det bliver situationen i Palæstina brugt som argument for indsamlingen.

 

Og pengene strømmer ind.

 

Når planen er færdigt, vil hver svensk by have mindst én moské, er tanken. Det skriver Sophie Löwenmark i Expressen.

 

Ifølge kampagnens hjemmeside er der indtil videre indsamlet mere end 100 millioner SEK, og 12 byggeprojekter er allerede sikret. Til den islamiske menighed Bullerbyn Kulturförening i Vimmerby blev pengene samlet ind på få dage, skriver hun.

 

Da avisen Smålänningen i august skrev, at der var samlet flere millioner ind til en moské i Ljungby, blev menighedens formand, Abdelhak Lahouaichiri, interviewet. Han sagde , at de nuværende lokaler manglede plads til kvinder og et sted til at undervise i arabisk.

 

Han har tidligere sagt, at jøderne styrer verden og Sverige, og at jøderne handler værre end Hitler. Udtalelserne blev af SKMA kritiseret som groft antisemitiske og farlige, skriver Sophie Löwenmark.

 

I dag, syv år senere, bringer han taler og klip fra Hamas-ledere, støtte til terrorgrupper og glorificering af terrorangrebene på Israel, med sætninger som “Dette er en dag med glæde og lykke . Den, der ikke glæder sig på denne dag over Mujahideens sejr, er en hykler . “, skriver Sophie Löwenmark og fortsætter.

 

Eksemplet med Ljungby-formanden viser hvor farligt det er for samfundet, at dette omfattende moskeprojekt ikke diskuteres offentligt. Det viser også, at spørgsmålet om islamisme ikke længere er et isoleret storbyfænomen, men noget, der berører hele landet.

 

Og det indebærer en stor fare for hele Sverige.

 

De mænd, der engagerer sig i projektet og indsamlingerne, er i høj grad salafister. De er således kendt for at tilhøre en ultrakonservativ gren af ​​islam og optræder ofte som prædikanter i salafistiske moskeer og online. I filmklip fra fundraising-møder rundt om i landet lyder råb af Allahu Akbar, mens unge drenge og mænd fylder lokalerne og glæder sig over succesen.

 

Defor skriver Sophie Löwenmark, at det er brændende vigtigt at diskutere, hvem der skal drive moskeerne. Hvad skal børnene lære i koranskolerne, hvilket kvindesyn har imamerne, hvad der vil blive forkyndt i lokalerne og i bund og grund hvordan ser de toneangivende i moskeerne på det svenske og vestlige samfund.

 

Kort sagt er det en meget alvorlig sag, at en antidemokratisk gruppe leder et landsdækkende projekt om moskebyggeri. For hvad betyder det for et sekulært og ligeværdigt vestligt land, at salafistiske kræfter får en stadig stærkere tilstedeværelse og indflydelse?

 

Det, der foregår, er et kæmpeprojekt, som godt kan være umuligt at rulle tilbage. Og det sker i en tid, der i stigende grad er præget af dybe konflikter med religionen som drivkraft, spørger Sophie Löwenmark.

 

Sverige har allerede en del moskeer, og flere af dem har bønnekaldt.

 

“Allahu akbar” runger det i dag ud over svenske byer. Og det ser ud til at mange flere kommer til.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…