Mette Frederiksen besøger Joe Biden i Det Hvide Hus – det øger spekulationer om mulig NATO-post

Mette Frederiksen taler med Joe Biden og Emmanuel Macron under et NATO topmøde (Photo by BERTRAND GUAY / POOL / AFP, Ritzau Scanpix)
Getting your Trinity Audio player ready...

Statsminister Mette Frederiksen møder præsident Joe Biden i Det Hvide Hus mandag den 5. juni 2023.

 

”Det er altid noget særligt for en statsminister at repræsentere Danmark i Det Hvide Hus. Det er det også for mig, og jeg glæder mig til besøget. USA er vores vigtigste allierede. Det transatlantiske bånd er så stærkt, som det nogensinde har været,” siger statsminister Mette Frederiksen.

 

Der har flere gange været lagt op til et møde mellem Mette Frederiksen og Joe Biden, men de er blevet aflyst af forskellige årsager.

 

Nu kommer mødet så i stand på et tidspunkt, hvor Mette Frederiksen nævnes som kandidat til ny Generalsekretær for NATO, når Jens Stoltenberg går af til september.

 

Derfor udløser Mette Frederiksens besøg spekulationer om årsagen. Men det skriver Statsministeriet selvfølgelig intet om i deres pressemeddelelse.

 

I pressemeddelelsen nævnes en række andre emner for mødet. Der står:

 

Der er lagt op til at tale om en række emner, herunder det dansk-amerikanske samarbejde, den fortsatte støtte til Ukraine, forventningerne til NATO-topmødet i Vilnius og samarbejde om fremtidens trusler samt grøn omstilling og klima.

 

”En usikker verden kræver sikre partnerskaber. Der er krig i Europa. Den geopolitiske situation er i opbrud. Autoritære tendenser vinder frem. Det har Ruslands brutale invasion kun bekræftet. USA er under præsident Bidens lederskab gået forrest i støtten til Ukraine. Vi står samlet, ikke splittet,” siger statsminister Mette Frederiksen.

 

Hvis Mette Frederiksen stopper som statsminister betragtes finansminister Nicolai Wammen som den mest oplagte afløser på posten.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…