Jimmie Åkesson vil rive moskeer og minareter ned – “Sverige er blevet et farligt sted at være”

Arkivfoto via rights.no

Sverige er ved at gå i opløsning. Det er konsekvenserne af en uhæmmet indvandring fra ikke-vestlige ofte muslimske lande.

 

Den borgerlige regering har sat hårdt ind mod bandekriminaliteten. Det har den gjort med støtte fra Sverigedemokraterne, der i dag er Sveriges største borgerlige parti.

 

Men det er ikke nok til at redde Sverige mener SD’s leder Jimmie Åkesson.

 

På partiets landsmøde tog han et skridt, der har vakt opsigt.

 

Han opfordrede til at rive moskeer, minareter og andre religiøse symboler ned.

 

Det kan få storpolitiske konsekvenser, fordi det har ophidset Tyrkiets ministerpræsident Erdogan, der endnu ikke har givet grønt lys for Sveriges optagelse i NATO.

 

Men det må ikke stoppe Sverige i et helt nødvendigt opgør mod islamiseringen, mener Åkesson.

 

Jimmie Åkessons tale til landsmødet tegnede et mørkt billede af Sverige, som han mener er blevet “et ødelagt, splittet og farligt land”.

 

– Vi har krig i gaderne i dag, sagde Åkesson.

 

Men det er ikke nok at sætte ind mod banderne. Der foregår samtidig en kamp om selve værdigrundlaget for Sverige. Her spiller moskeerne og imamerne en vigtig rolle.

 

Moskeerne er afgørende for de islamiske lederes magt

Moskeer spiller en afgørende rolle for islamiske lederes arbejde for at fastholde grebet om muslimerne i landet.

 

Der er allerede mange moskeer i Sverige.

 

Og nu er der ved at blive bygget mange flere. En gruppe muslimske lederes samler netop nu penge ind til 100 nye moskeer i Sverige. (DKA)

 

Det vil Jimmie Åkesson ikke accepterer.

 

Det er moskeerne, der spreder antidemokratiske, antisvenske, kvindeundertrykkende budskaber, der undergraver det svenske budskab, mener han.

 

Derfor skal de rives ned, sagde han på landsmødet. (Hør talen på video i Expressen.se)

 

I sin tale angreb han “islamistiske monumenter” i bybilledet.

 

– Vi skal i gang med at konfiskere og rive moskébygninger ned, hvor der spredes antidemokratisk, antisvensk, homofobisk, antisemitisk propaganda eller generel misinformation om det svenske samfund, siger han.

 

– Minareter, kupler, halvmåner eller andre attributter, der fungerer som islamiske monumenter i bybilledet, bør helt fjernes.

 

Åkesson sagde også, at han ville revidere lovgivningen, så politiet som Säpo kan bruge skjult aflytning mod “religiøse menigheders lokaler” til at indsamle beviser.

 

Det udløste et ramaskrig i Sverige – og i Tyrkiet.

 

Frygt for, at Sverige ikke kommer ind i NATO

Statsminister Ulf Kristersson lagde straks afstand til Åkessons forslag og sagde, at der er religionsfrihed i Sverige.

 

Han frygter efter alt at dømme, at udtalelsen kan skabe en ny forhindring for Sveriges optagelse i NATO.

 

Tyrkiet har fortsat ikke sagt endelig ja til, at Sverige bliver medlem af NATO .

 

Og Åkessons udtalelser om moskeer har udløst et sandt raseri i medier, blandt toneangivende tyrkere og på de sociale medier i Tyrkiet.

 

Åkesson bliver spurgt: Sverige lever med en høj terrortrussel lige nu. Risikerer du ikke at gøre situationen værre?

– Jeg tror, ​​at stort set ethvert forslag bliver mødt med dette spørgsmål og bliver beskyldt for at gøre tingene værre.”

 

“Men jeg kan ikke lade være med at gøre, sige og tænke, hvad der er rigtigt, bare fordi det måske forhindrer en trussel, sagde Åkesson til Expressen umiddelbart efter talen.

 

– Jeg mener tværtimod, at vi burde have sat foden ned for længe siden, når det kommer til de her spørgsmål, når det kommer til Sveriges forhold til den muslimske del af verden, hvor vi nu hellere nøjes med den type afpresning. som de har beskæftiget sig med. Det synes jeg er en helt forkert strategi.

 

Ifølge Åkesson er det partiets hovedmodstander, Socialdemokratiet, der har skylden i denne udvikling.

 

Hege Storhaug fra det norske netmedie rights.no vurderer, at Jimmie Åkessons udtalelser er del af en større politisk erkendelse i Europa.

 

Hun ser samme typer udtalelser fra indvandringskritiske partier i Danmark, Norge og i Holland, hvor den indvandringskritiske Geert Wilders netop har vundet en stor sejr og er blevet Hollands største parti.

 

“Den måske største værdimæssige fejl, Europa har begået i nyere tid, var at tillade etablering af moskeer og islamiske bevægelser. Det er det, jeg mener, og flere europæiske politikere peger nu på dette problem. Jimmie Åkesson i Sverige ønsker, at moskeer, der går ind for fundamentalisme, skal nedlægges, det samme mener Gert Wilders i Holland. Får vi en opvågning omkring vor tids farligste ideologi – totalitær islam, som faktisk er farligere end nazismen?”, skriver Hege Storhaug på rights.no

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…