Italien: Putin bruger nu massive migrantstrømme over Middelhavet  som et våben for at tvinge Ukraine i knæ

Presset fra afrikanske migranter, der strømmer over Middelhavet for at få asyl i Italien, er nu vokset eksplosivt.

 

Middelhavsruten for migranter har været et velkendt fænomen i årevis. Men nu viser det sig, at der er en opsigtsvækkende ny dimension i denne asylstrøm fra Afrika til Italien.

 

Den aktuelle migrantstrøm til Italien er ikke bare usædvanligt massiv. Meget tyder på, at den samtidig er tæt forbundet med krigen i Ukraine. Der er tale om en bevidst strategi fra Putin og hans venner.

 

Wagner-gruppen bruger migranter til at skabe kaos i vestlige lande

Den italienske Europaminister, Raffaele Fitto, advarede mandag om, at denne udvikling kan komme ud af kontrol (Kronen Zeitung, Welt).

 

Udenrigsminister Antonia Tajani udtrykker stor bekymring over det mønster, der synes at tegne sig i denne nye migrationsbølge:

 

Tajani pegede på et påfaldende træk: Mange af migranterne kommer fra nordafrikanske lande, hvor de russiske lejesoldater fra Wagner-gruppen har stor indflydelse.

 

Både udenrigsministeren og forsvarsminister Guido Crosetto ser et klart mønster i dette: Der er tale om et målrettet angreb mod Italien, som Rusland og Ruslands allierede i den såkaldte Wagner-gruppe står bag.

 

Den italienske regering ser dette som et indirekte svar på, at Italien har besluttet at sende flere våben til Ukraine.

 

Wagner-gruppen og Rusland laver bevidst undergravende virksomhed mod Italien for at straffe landet for at deltage i kampen mod Putin-regimet og støtte Ukraine.

 

Putin og Prigozhin bruger migration som politisk våben

I den forbindelse bruger man en taktik, der er velkendt: Man presser store grupper af migranter ind i det land, man vil ramme, for at skabe kaotiske forhold.

 

Denne taktik har Wagner-gruppen ved tidligere lejligheder gjort brug af i Afrika: Migrationen bruges som et våben, der kan destabilisere de samfund, som man vil give en lærestreg.

 

Selve mængden af nye migranter, der kommer væltende ind, har en destabiliserende virkning på de ramte lande – altså Ukraines allierede.

 

Samtidig får Putin og Prigosjin på den måde plantet politiske og militære kræfter, som kan skabe uro og økonomiske problemer i modtagerlandet.

 

Wagner-gruppen sender masser af migranter ind i Europa for at skabe kaos

Det er denne form for russisk aggression, som nu rammer Italien. Hermed straffer Putin den italienske regering for dens støtte til Ukraine.

 

Den russiske taktik med at sende migrantstrømme mod vestlige lande for at skabe  uro i disse lande er velkendt fra tidligere lejligheder. Her bliver den anvendt i stor skala – med Wagner-gruppen i en nøglerolle.

 

Nok er der en hel del stridigheder mellem Putin-regimet og Wagner-gruppen. Men når det drejer sig om at bekæmpe Vesten/Ukraine trækker de i samme retning.

 

Samtidig kan Putin, Prigosjin og deres håndlangere udnytte de store menneskelige konsekvenser af migrantstrømmen til at miskreditere de vestlige lande og skabe politisk destabilisering – blandt andet i Italien.

 

Nok er der masser af spændinger mellem Putin og Prigosjin (med øgenavnet ”Putins kok”). Men når det gælder kampen mod den frie og demokratiske verden og forsøget på at underkue Ukraine, står de sammen.

 

Ukrainsk forårsoffensiv

Så meget desto vigtigere er det, at Vestens lande fortsat er forenede i støtten til Ukraine.

 

Ukrainerne går selv forrest i kampen mod mørkets kræfter – Putin, Prigosjin m.fl.

 

Senest er der tegn på, at ukrainerne måske alligevel kan holde stand i Bakhmut, hvor man en overgang kunne se ud til at stå i en håbløs kamp, og så komme i offensiven.

 

Samtidig gøres der forberedelser til en bredere ukrainsk forårsoffensiv, hvor vestligt producerede panserkøretøjer for første gang kan få en større rolle.

 

Putin har ryggen mod muren

Vladimir Putins plan var at tromle hen over Ukraine og derefter indlemme det i et Storrusland med ham selv som egenmægtig hersker.

 

Den plan er ved at gå fuldstændig op i limningen. Et styrket Ukraine står over for et stadig mere presset Rusland.

 

Ukrainerne kan fortsat blive udsat for mange lidelser. De har ingen gratis køretur frem mod en sejr.

 

Men Ukraine har Vesten i ryggen, mens Putin står med ryggen mod muren.

 

Kæmpestor russisk koncern laver sin egen private hær

Som Den Korte Avis omtalte i går, tirsdag, synes Putin og hans støtter nu at forberede sig på, at der kan opstå interne kampe i det russiske system.

 

Der synes at være planer om, at den kæmpestore Putin-loyale energikoncern Gazprom skal skabe sin egen private hær.

 

En sådan hær kan selvfølgelig tænkes at blive sat ind i kampen mod Ukraine. Men dens funktion bliver måske snarere at sikre Putins magt i de interne opgør, der kan udvikle sig i det russiske system.

 

Flere russiske iagttagere – herunder efterretningskilder, som Den Korte Avis har omtalt – peger på, at der kan opstå borgerkrigslignende tilstande i kølvandet på en svækkelse af regimet.

 

Dér er man foreløbig ikke. Men hvis krigen mellem Ukraine og Rusland går Ukraines vej, kan det få voldsomme virkninger inden for det russiske magtsystem. Herunder i form af halvprivate væbnede styrker.

 

Wagner-gruppen er allerede et eksempel. En Gazprom-hær kan blive et eksempel i endnu større skala.

 

Begyndelsen til enden for Putin?

Der er krig mellem Rusland og Ukraine. I kølvandet på denne krig kan der opstå meget kraftige rystelser i det russiske system.

 

Putin er stadig enehersker i Kreml. Men med militær fremgang for Ukraine, vil Kremls og Putins magt ikke længere være, hvad den har været.

 

I værste fald for Putin kan Ukraine-krigen blive begyndelsen til enden for hans styre.

 

Læs også:

Putin skyr intet middel – illegale migranter er hans nye våben mod Europa

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…