Politiet kiggede ned i fryseren – derefter blev irakeren fra Ebeltoft udvist for bestandig

Modelfoto: Colourbox

Dna-spor på en adresse i Ebeltoft var med til at få en 23-årig mand dømt for besiddelse af amfetamin med henblik på videreoverdragelse.

 

Dommen, der blev afsagt torsdag i Retten i Randers, lyder på fængsel i to år og ti måneder samt udvisning af landet for bestandig.

 

Sagen startede I april 2022, hvor betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje mødte op på en adresse i Ebeltoft efter et tip om, at der var ulovlige stoffer på stedet.

 

Amfetamin i fryseren

Under en ransagning fandt betjentene lidt over 600 gram amfetamin gemt i fryseren, og der var også flere små salgsposer, en digitalvægt og en vakuumpakker på stedet.

 

Alt sammen noget, der indikerede, at der blev gjort klar til salg af narkotika.

 

En nu 20-årig mand, der boede på adressen, blev anholdt på stedet, mens en 19-årig mand blev anholdt ugen efter.

 

Den videre efterforskning ledte også politiet på sporet af den 23-årige, som dog først blev anholdt i september.

 

Det var bl.a. dna-spor fundet på vakuumpakkeren, beskedudvekslinger på en telefon og vidneudsagn, der var med til at koble den 23-årige sammen med amfetaminen.

 

Udvist trods mange år i Danmark

Den 23-årige er irakisk statsborger, og selvom han har boet i Danmark siden, han var et år, blev han ud over fængselsstraffen idømt udvisning for bestandig.

 

”Den 23-årige har er tidligere straffet, og han har også tidligere modtaget en advarsel om udvisning. Det var medvirkende til, at retten vurderede, at han nu skulle udvises af landet efter endt afsoning,” siger anklager Louise Bitz Nielsen og fortsætter:

 

”Samtidigt viser det også, at besiddelse af hårde stoffer med henblik på salg er en alvorlig form for kriminalitet, som retten slår hårdt ned på.”

 

Den 23-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.

 

De to andre mænd i sagen er tidligere blevet idømt hver to års fængsel.

 

Den 23-årige var den sidste, der manglede at få dom i sagen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…