Vælgerne blev spurgt, om Mette Frederiksen gør det godt – så fik hun en våd klud i ansigtet

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Getting your Trinity Audio player ready...

Der kan ikke herske megen tvivl om, at SVM-regeringen er en upopulær størrelse.

 

I meningsmåling efter meningsmåling har regeringen siden valget fået bøllebank af vælgerne, og det fortsætter i dag i en ny måling, som Epinion har gennemført for DR og Altinget.

 

Men først skal vi lige se på, hvad der blev svaret, da respondenterne fik spørgsmålet om, hvordan de samlet set synes, at Mette Frederiksen (S) klarer sig som statsminister:

 

33 procent synes, at hun klarer sig godt.

39 procent synes, at hun klarer sig dårligt.

25 procent synes, at hun klarer sig hverken godt eller dårlig.

3 procent ved ikke, medens 2 procent ikke ville svare på spørgsmålet.

 

Der er således et langt spring tilbage til Mette Frederiksens storhedstid ved den første nedlukning i marts 2020, hvor ikke færre end 79 procent af vælgerne syntes, at hun klarede det godt.

 

Socialdemokratiet og venstre taber samlet 19 mandater

Men vælgerne fortsætter altså også med at piske regeringen.

 

Det er dog udelukkende Socialdemokratiet og Venstre, der må stå på mål for vælgernes vrede, medens Løkke Rasmussen og hans Moderaterne klarer sig igennem i smult vande.

 

Socialdemokratiet står i målingen til en vælgertilslutning 20,8 procent. Det er en tilbagegang på 6,7 procent i forhold til valget 1. november sidste år, hvor partiet fik 27,5 procent af stemmerne.

 

Hvis målingen var et valgresultat, ville det medføre, at Socialdemokratiet ville tabe 12 af de 50 mandater, partiet i øjeblikket har i Folketinget.

 

Venstre står i målingen til en vælgertilslutning på 9,1 procent, hvilket er en tilbagegang på 4,2 procent i forhold til valget, hvor partiet fik 13,3 procent af stemmerne.

 

For Venstre gælder, at hvis målingen var et valgresultat, ville partiet tabe syv ud af de 23 mandater, partiet fik ved valget.

 

Ved folketingsvalget i 2005 fik Venstre 29,3 procent af stemmerne.

 

Moderaterne klarer sig som nævnt igennem i smult vande med en ubetydelig tilbagegang på 0,3 procent i forhold til de ni procent og dermed 16 mandater, som partiet fik ved valget.

 

LA største borgerlige parti og SF Folketingets næststørste

Det er SF og Liberal Alliance, der uden for regeringen skummer fløden som følge af de vælgervandringer, der ifølge meningsmålingerne er sket siden valget i november sidste år.

 

Således kan SF i den aktuelle måling notere en vælgertilslutning på 13,1 procent og er dermed Folketingets næststørste parti. Der er for SF tale om en fremgang på 4,8 procent i forhold til valget, hvor partiet opnåede 8,3 procent af stemmerne.

 

For Liberal Alliance gælder, at partiet med en vælgertilslutning på 11,0 procent i den aktuelle måling nu er det største parti i blå blok efter en fremgang i målingen på 3,1 procent i forhold til de 7,9 procent, LA fik ved valget.

 

Jokeren i den borgerlige fløj, Inger Støjberg og hendes Danmarksdemokrater får en lille fremgang på 0,8 procent og er nu oppe på 8,9 procent af stemmerne mod de 8,1 procent og 14 mandater, som partiet fik ved valget.

 

Målingen er gennemført i perioden 22. marts – 28. marts med interviews af i alt 2.262 personer på 18 år og derover. Den maksimale usikkerhed er på plus/minus 2,4 procentpoints.

 

Du kan se hele målingen her:

https://www.dr.dk/nyheder/politik/socialdemokratiet-og-venstre-fortsaetter-nedturen-i-ny-maaling

 

Valgresultatet 1. november 2022 med procenter og mandater:

https://www.dr.dk/nyheder/politik/folketingsvalg/resultater

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…