Militæret skal deltage i bevogtning af jødiske lokaliteter: Efterretningstjenester advarer om fare for terror – “situationen er eksplosiv”

Bevogtning af synagogen i København (Arkivfoto: Kim Møller)

Krigen mellem Hamas og Israel kan fører til terror i Europa.

 

Det frygter efterretningstjenesterne i flere Europæiske lande.

 

Krigen i Gaza øger faren for islamisk terror i flere lande. Det skriver Reuters.

 

Det siger efterretningstjenesterne i blandt andet Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

 

Der har allerede været to terrorangreb i Brussels og Paris, hvor den formodede gerningsmand blandt andet har talt om hævn over døde muslimer i Gaza.

 

Magnus Ranstorp, der forsker i militant islamisme, er alarmeret.
Han har aldrig oplevet et så “eksplosivt miljø, hvor følelserne får så frit spil” som nu, siger han til Jyllands-Posten.
“Du har en voldsom krig i Gaza, som påvirker mange civile. Det aktiverer venstrefløjsstøtter og palæstinensere, men også islamister, som f.eks. Hizb ut-Tahrir i Danmark,” forklarer han til Jyllands-Posten og fortsætter:
“Der foregår en massemobilisering, og når følelserne får frit spil, vil der være nogle blandt alle disse grupper, der mener, at de er nødt til at tage handling. Jeg tror, det er det, der bekymrer de vestlige efterretningstjenester,” siger terrorforskeren, som peger på en markant trussel mod jøder i Vesten.
Truslen mod jøder i København er nu så omfattende, at militæret nu deltager sammen med politiet i bevogtningen af jødiske skoler, synagoge og andre jødiske og israelske lokaliteter. Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.
“Situationen i Israel og Gaza er med til at trække store veksler på politiets ressourcer. Blandt andet på den baggrund er det besluttet, at Forsvaret skal støtte med bevogtning af jødiske og israelske lokaliteter i København”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen .

 

Krigen i Gaza har »skærpet« terrortruslen, og den specifikke trussel mod Danmark fra islamistiske terrorgrupper er fortsat »alvorlig«, skriver efterretningstjenesten i en mail.

 

Tirsdag middag gik EU også ud for at advare om den øgede terror-trussel.

 

Risikoen for terrorangreb i Europa er øget kraftig som følge af Gaza-krigen, advarer EUs kommissær Ylva Johansson i den norske avis VG.

 

– Med krigen mellem Israel og Hamas og polariseringen den forårsager i samfundet, er der en enorm risiko for et terrorangreb i EU, siger Johansson til avisen.

 

Opdateret 5.12, klokken 14.45,,,

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…