Migranter vælter i øjeblikket ind over Middelhavet – nu vil Peter Skaarup vide, hvordan regeringen vil undgå et nyt 2015

Arkivfoto af migranter på vej over Middelhavet
Getting your Trinity Audio player ready...

Situationen ved Middelhavet er nu den værste gennem de sidste fem år med migranter, der vælter ind i EU via især Italien og Grækenland for slet ikke at tale om Balkan.

 

Presset er i øjeblikket så voldsomt, at der siden 1. januar og til med den 26. marts er landet ikke færre end 26.832 bådflygtninge i EU.

 

Det er nogle få tusinde flere end i hele 2018, hvor 23.370 bådflygtninge ankom til EU via Middelhavet, oplyser FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR.

 

Og mange af dem vil på et tidspunkt nå frem til Danmark, hvor næsten 500 personer i løbet af årets første to måneder har søgt asyl.

 

Helt præcist 466 mod 329 i samme periode sidste år, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

 

Husker 2015: Tyskerne er begyndt at se skriften på væggen

De danske myndigheder blev i lighed med de tyske taget på sengen, da flere hundrede tusinde migranter i 2015 pludselig væltede op igennem Europa.

 

I Tyskland er man nu med erfaringerne fra 2015 nu begyndt at se skriften på væggen.

 

”Den tyske indenrigsminister, socialdemokraten Nancy Faeser, melder sig nu ligefrem i koret af røster, der taler om at bygge ”høje hegn og mure” for at beskytte de EU’s ydre grænser mod asylkaos,” skrev vi i går her i avisen.

 

Tysk politiforbund: Endnu værre, når varmen kommer

Ligeledes refererede vi den 24. marts formanden for det tyske politiforbund, Andreas Roßkopf for denne udtalelse til den tyske avis Welt:

 

“Vi opdager i øjeblikket omkring 1.500 ulovlige indrejser om ugen ved grænserne. Det vil bestemt ikke stoppe der. For hver måned, der bliver varmere, kommer der flere mennesker.”

 

Massen af mennesker, der nåede de tyske grænser, bliver nu smuglet gennem Europa af professionelle bander, forklarer Roßkopf : “Det er professionelle, der reklamerer med en garanti for succes.”

 

Nu vil Peter Skaarup vide, om regeringen er forberedt

Til gengæld virker det, som om de danske myndigheder har glemt alt om 2015 og tager presset i både Middelhavet og presset via migrantruterne i det vestlige Balkan med knusende ro.

 

Og det foruroliger Danmarksdemokraternes retsordfører, Peter Skaarup.

 

”Selvom udviklingen i 2015 blev hjulpet på vej af den tyske forbundskansler Angela Merkel og hendes famøse udtalelse, ligner den nuværende udvikling optakten til 2015, og det bliver vi nødt til at forholde os til,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Af samme grund er det dybt foruroligende, at regeringen tilsyneladende forholder sig passivt og uden planer for, hvordan vi skal tackle situationen, hvis migrantstrømme på ny rammer den danske grænse.”

 

Peter Skaarup oplyser, at han nu vil rejse spørgsmålet over for udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek (S).

 

”Jeg vil bede ministeren redegøre for, hvilke planer regeringen har for at imødegå et flygtningepres i lighed med det i 2015. Denne gang skal vi ikke tages på sengen,” understreger Peter Skaarup

 

En kvart million illegale sidste år

Samlet set slap en kvart million mennesker illegalt ind i EU sidste år via Middelhavet og migrantruterne i det vestlige Balkan.

 

Måske på grund af de mange drukneulykker er myndigheder og offentlighed mest optaget af situationen i Middelhavet, men rent faktisk kom de fleste sidste år illegalt ind i EU via Balkan.

 

Således landede i alt 105.131 bådflygtninge sidste år i EU via middelhavet, oplyser UNHCR.

 

Ligeledes sidste år registrerede EU’s fælles grænsekontrol, FRONTEX, i alt 145.600 illegale grænseoverskridelser via det vestlige Balkan.

 

En stigning på 136 procent i forhold til 2021

Og det siger vel at mærke ikke så lidt om den nuværende udvikling, at der via Balkan-ruterne i 2022 var tale om en stigning på intet mindre end 136 procent i forhold til 2021.

 

Langt hovedparten af dem, der kommer ind via Balkan, lander i Tyskland, hvor de søger asyl, når de bliver opdaget.

 

Alene i februar i år har Tyskland således modtaget 26.000 asylansøgere, og hvor tres procent er kommet ind i landet via Balkan-ruterne.

 

På et tidspunkt vil det formentlig også ramme Danmark. Spørgsmålet er blot hvornår og hvordan?

 

Og det er især den sidste del af spørgsmålet, Peter Skaarup nu vil have en forklaring på.

 

Kilder til denne artikel:

https://data.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5205

 

https://uim.dk/tal-og-statistik/

 

https://www.euronews.com/my-europe/2023/03/09/german-cities-struggling-with-winter-influx-of-migrants-from-the-western-balkans

 

https://denkorteavis.dk/2023/udsigten-til-nye-store-flygtningestroemme-skaber-panik-i-vores-naboland-en-advarsel-til-danmark/

 

https://denkorteavis.dk/2023/politiformand-advarer-i-de-kommende-maaneder-vil-antallet-af-migranter-for-alvor-stige/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…