Melodi Grand Prix i Danmarks Radio – Her er dansk blevet til et fy-ord

Foto: Privat

Melodi Grand Prix Danmarks Radio – Her er dansk blevet til et fyord

Af Kurt Terkelsen

 

Igen har Danmarks Radio (DR) revset Melodi Grand Prix – Amatørerne har ovetaget. Kun én af 8 sange var på dansk, da DR afviklede Dansk Melodi Grand Prix 2023, som skulle repræsentere Danmark ved Årets Eurovision Song Contest (ESC), der afholdes i Liverpool i Storbritannien. 

 

Nu for tredje gang i træk, misser Danmark en finaleplads, med færøske Reiley med ”Breaking My Heart”, som ikke kom med i finalen til ESC, og seerne, der fulgte med, var alt andet end begejstrede.

 

Igen beviste DR overfor Europa, at det er en ren fiasko og sangniveaet er dalende, blandt de udvalgte sange, hvor niveauet er blevet for lavt i nyere tid. Tv-programmet såsom ”X Factor” gør, at Melodi Gran Prix ikke længere er ligeså så spændende for de unge sangere, og derfor går det altså ud over kvaliteten, her er ”Dansk” også et fyord.

 

I 2000 vandt brødrene Olsen med ”Smuk som et stjerneskud” i det Danske Melodi Gran Prix. Dengang krævede DR at alle deltagernes sange skulle fremføres på dansk. I Stockholm blev den fremført på engelsk.

 

Brødrene Olsens sang var bestemt ikke blandt bookmakernes favoritter forud for det musikalske show i Stockholm, men sejren gik til de to midaldrende og musikalske brødre fra Danmark. Så mand kan godt synge på ”dansk” og vinde.

 

Er Danmark ikke repræsenteret i den internationale Gran Prix-finale, vil seerne ikke se med. 1.4 mio. seere så med, da Brødrene Olsen i 2000 vandt ESC. Til sammenligning så 642.000 med to år før, hvor Danmark ikke var repræsenteret.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…