Voldskultur er kommet til Danmark: Indvandrer dømt for social kontrol, vold og mishandling af kone og fire børn

Google Maps

Retten i Glostrup har idømt en mand tre års fængsel for bl.a. psykisk vold, trusler og mishandling. Manden blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt.

 

Manden havde i løbet af 12 års ægteskab udsat kvinden for omfattende negativ social kontrol, psykisk vold og mishandling mv. Også tre ud af fire fælles børn er blev udsat for vold og psykisk vold.

 

“Dommen i denne sag er et markant signal til andre, der oplever det samme – både at de bliver taget alvorligt af retssystemet, og at sådanne sager kan ende med fængselsstraf og udvisning”, siger senioranklager Caroline Sophia Tarrow i en pressemeddelelse fra politiet.

 

Manden har valgt at anke dommen, og han er blevet varetægtsfængslet frem til, at sagen skal i landsretten.

Den 37-årige sg, at han er offer for et komplot. En forklaring, hans mor har bakket op.

 

Under vidneansvar har hun forklaret, at hun faktisk aldrig har set større kærlighed end den mellem hendes søn og hans hustru, skriver B.T..

To sager med tråde til samme afghanske familie

Sideløbende har med denne sag, har der været en anden sag i Østre Landsret.

 

De to sager har flere ting tilfælles. Blandt andet beskrivelserne af det voldshelvede, som ofrene i årevis har levet i. Det skriver B.T. og fortsætter:

 

Men den mest bemærkelsesværdige lighed skal findes i et stamtræ. Et stamtræ tilhørende en afghansk familie fra Vestegnen.

 

For børnene i de to sager er fætre og kusiner. Og de dømte er et brødrepar og deres svoger.

 

De har set tæskene regne ned over deres mødre. Både de fysiske og de verbale. Og de har også selv stået for skud. Børnene. De er blevet stukket lussinger og knytnæveslag, blevet slået med ledninger, sparket og skubbet, skriver B.T.

 

En voldkultur holder for alvor sit indtog i Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…