Indlæg fra læserne 8. februar: Mange sex-arbejdere i Sverige er migranter

Tværkulturel  prostitution

 

Mange sex-arbejdere i Sverige er migranter

Af Kirsten Damgaard

Det svenske forbud mod at købe sex fra 1999 har  gjort handlen lyssky.

 

“En stor del af dem der sælger sex i Sverige er migranter” siger Isabelle Johansson, ph.d i socialantropologi og adjunkt ved Högskolan Kristianstad.

 

“En sexarbejder fra Rumænien kan tjene mere på tre timer end på en måneds almindeligt arbejde i Rumænien”, uddyber Johansson.

 

70 % er udlændinge

Niina Vuolajärvi har interviewet 210 personer, herunder sex-sælgere, politi, socialarbejdere med flere og oplyser i sin rapport fra London School of Economics, at forbuddet mod købesex i Norge, Sverige og Finland især går ud over de 70 % af sex-arbejderne, der er migranter fra lande som Nigeria, Latinamerika og Thailand, der i mange tilfælde har opholdstilladelse i et andet EU land ( fx Holland, Italien Kirsten D.)

 

En del af handlen er også rykket til Danmark. Nogle svenske mænd har årelange sex-forhold mod betaling til kvinder, der er danske eller opholder sig i Danmark.

 

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog og sexolog :”Det er ikke usædvanligt at se en bilfuld unge svenske mænd på dame-jagt i området omkring Hovedbanegården og indre Vesterbro en sen fredag eller lørdag aften nær den første i måneden”.

  Kilde: Kristeligt Dagblad som i februar 2023 kører serien Den glemte prostitution.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…