Indlæg fra læserne 4. maj: Lizette Risgaard sagen lugter ilde

Getting your Trinity Audio player ready...

Lizette Risgaard sagen lugter ilde

Af Birgit Klein

 

Ikke bare som Brian Mørch så rigtigt skriver, fordi hun er blevet dømt uden bevis og rettergang, men fordi sagen ganske givet hænger sammen med hendes skarpe reaktion på regeringens enerådige beslutning om at afskaffe St. Bededag for at skaffe et latterligt lille beløb i forhold til det store regnestykke, et beløb som ovenikøbet er højst tvivlsomt. Det vil sandsynligvis vise sig, at der ad åre slet ikke er kommet flere penge i kassen. Det eneste man har opnået er at genere en masse danskere af forskellige grunde, både værdimæssige, i relation til fagbevægelsen og ”Den danske model” og helt konkret ved at stjæle en fridag fra lønmodtagerne uden demokratisk dialog.

 

Det er højst sandsynligt, at ”sagen” mod Lizette Risgaard ikke var kommet op uden hendes klare modstand mod denne beslutning, hvor hun ovenikøbet formastede sig til at tale om en folkeafstemning.

 

Dette huede bestemt ikke magteliten i Socialdemokratiet og regeringen, så nu har man så fået hende væltet og smidt på porten på et nærmest latterligt grundlag. Alle tiders magt-konstruktioner spiller nemlig aldrig med åbne kort.

 

Det er fordækt magtspil hele vejen igennem – det lugter, og det bidrager til politikerlede – igen, igen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…