Indlæg fra læserne 27. november: Politisk afmagt, magt og levebrød # Gade demonstrationer i Danmark

Getting your Trinity Audio player ready...

Politisk afmagt, magt og levebrød

af Visti Christensen

 

Kammeratskabet mellem Lars Løkke og Troels Lund øges. De partipolitiske strategier ligner hinanden, og der famles efter en fælles redningsplanke, for to af det 3-spaltede Venstre. For regeringsmagten skal beholdes, koste, hvad det koste vil.  

 

Ekspertise
Det handler om levebrød. Og man skal helst have været i politik fra sin ungdom af, have udviklet evnen til at virke overbevisende og bedrevidende, og at kunne stikke folk blår i øjnene. Tilkendegive, at have styr på ting. Tale for, imod og udenom emnerne. Gøre en forskel, med eller mod bedre vidende. Og går det ikke planmæssigt, kan man tage orlov. Få en afstresningsperiode udenfor det ’krævende’ arbejde på Christiansborg. Og bedres tingene ikke, kan man håbe på medlidenhed og stigende vælgertilslutning. 

 

Uærlighed
Magtens sødme synes attraktivt. Og kunstig intelligens, udenomssnak og falsk varebetegnelse kan vel endnu engang få overbevist folk om, at erfarne politikere nok er bedst til at tage vare på landet. Det er jo svære forhandlingsprocesser at skulle tage vare på alt folkets ve og vel. Det kan almindeligt dødelige ikke overskue. Men der findes nu intelligente folk, der kan gennemskue hykleri, og derfor takker pænt nej til at lade sig lokke ind i det politiske spil, der afslører sig med mere og mere med skjult korruption. 

 

Ulækker moral
Alle midler tages i brug for at beholde magten. Som bekendt er politikere mestre i at spille moralske foregangsmænd. Hvis altså det ikke går ud over partikammerater. Medmindre en sag er blevet så omtalt og prekær, at alle danskere tager sig til hovedet. Men så kan hykleri være et brugbart værktøj. At slette sms’er er også en mulighed. Eller man kan tale med to tunger. Gør man det, er det endnu nemmere at holde ’tungen’ lige i munden, være dobbeltmoralsk og kunne kalde sig ven med alle.  

 

Feberredning
Noget kunne tyde på, at enkelte politikere har indset, at danskerne har haft mindst ni års skolegang, og derfor kan gennemskue i hvert fald noget af det kunstige skuespil, der foregår på Christiansborgscenen. Godt nok smides folk ud af partiet, hvis de overskrider ruinerne af de moralske mure, der engang var indiskutable her i landet. Men nu indgår man derinde blot bindende aftaler med dem, der er udstødt af partiet. Magten og æren går forud for alt, når venskab skal holdes blandt levebrøds-politikere. 

 

Meningsmålinger
Tilslutning til partier varierer. Og for en tid kan det ’forklares’ med statistiske udsving. Men når disse bliver så store, at det ligner et folkeflertals utilfredshed med regeringen, så burde en normal reaktion være, at man udskrev folketingsvalg. Men nej, man holder krampagtig fast på magten, håber det bedste, giver folket mere brød og skuespil, og håber på at klare skærene. Lidt skattelettelser og julegaver hist og pist, får nok folk til at indse, hvor svært det er at være politiker, og at være regering for alle i landet. 

__________________________________________________

 

Gade demonstrationer i Danmark

af Morten Dreyer

Hvor vi ser venstrefløjen hånd i hånd med med islamister.

Glemmer venstrefløjen historien, eller var de bare fraværende i de timer i skolen?

 

Sammen med islamister væltede venstrefløjen Shahen af Persien i 1979. Og så snart han var rejst i
exil, gik islamisterne i gang med at slagte venstrefløjen.

Det blev særdeles blodrigt. Det var de færreste, som nåede at lære at flyve, da de blev smidt udfra højhuse. Efter er par uger var venstrefløjen aflivet og så kom turen til deseksuelle minoriteter.

 

Og i dag ser vi unge under Pride flag med ønsket om diversitet i samfundet, alt imens de råber, at jøder og Israel skal udslettes.

 

Hvis man ikke lærer af historien, så er man bundet til at gentage den.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…