Indlæg fra læserne 25. maj: Skal vi igen have nedlagt et erhverv?

Getting your Trinity Audio player ready...

Skal vi igen have nedlagt et erhverv?

Af Gunner Nielsen, Formand for DF i Kolding og medlem af Hovedbestyrelsen i DF

 

Den 3. november 2020 bestemte den daværende Regering med Mette Frederiksen i spidsen at alle danske mink skulle aflives, da de mente, at de var en stor smittebærer af corona. Man kunne, hvis ellers viljen havde været der, nøjes med at aflive dem, som var smittet, og så isolere dem som ikke var smittet endnu. Men nej leen blev svunget, og alle mink i Danmark blev udslettet med store udfordringer til de berørte minkavlere. Og de fleste har stadig ondt i økonomien. Dermed var et helt erhverv lukket i Danmark.

 

Nu er den nuværende Regering bestående af Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre og med selvsamme Mette Frederiksen igen ved at nedlægge et helt erhverv i Danmark, nemlig vognmandsbranchen. Vi har herhjemme et godt fungerende transportbranche. Vognmændene og chaufførerne går meget op i, at det erhverv de repræsenterer fungerer godt, og som de med stolthed kan være bekendt at præsentere for omverdenen. De er gode til at overholde en skov af love og regler, og en have en vognpark der lever op til nutidens standard. Men allerede fra 2025 vil de blive pålagt en kilometer-afgift, hvis ikke de kører på el. Det er altså lige om lidt, og det er ikke muligt at nå i mål på så kort tid.

 

Men det værste er, at så har de udenlandske vognmænd frie tøjler til at erobre det Danske marked. De kan, så vidt jeg er orienteret, frit køre i Danmark de næste 5 år, uden at de skal betale noget vejafgift. Og dermed lukker Regeringen igen et stykke Dansk erhverv.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…