Af Kurt Terkelsen
Efter mit indlæg Den Korte Avis: “Stop tvangsdigitalisering for ældre/svage medborgere” har jeg modtaget følgende svar fra Ældre Sagen
Kære Kurt Terkelsen
Tak for din henvendelse.
I Ældre Sagen er vi meget bekymrede over det stigende antal af sager, hvor ældre er blevet svindlet over telefonen. Det er en modbydelig form for kriminalitet, som vi meget gerne vil bidrage til at forebygge.
Vi er derfor gået i samarbejde med politiet, bankerne og det Kriminalpræventive Råd, hvor vi har udarbejdet nogle gode råd, der skal klæde ældre til at gennemskue svindlen og smække røret på. Vores budskaber om, hvordan man kan passe på sig selv, deler vi gennem forskellige kanaler, fx på Ældre Sagens hjemmeside og Facebookside. Desuden afholder lokalafdelingerne rundt omkring i landet informationsmøder ofte i samarbejde med politiet om denne slags svindel. Vi har også en fyldestgørende artikel i det kommende medlemsblad.
Desuden har vi søgt om optagelse i det kriminalpræventive råd for bedre at kunne tage aktiv del i bekæmpelsen af aktiv svindel mod ældre og for at sikre os, at vi hele tiden har den nyeste viden om tendenserne.
Endvidere arbejder vi også politisk for, hvordan bankerne kan bidrage og sikre ældre imod at blive svindlet samt for at styre beskyttelsen af den enkelte i lovgivningen, når det ulykkeligvis er lykkedes en kriminel at svindle et (ældre) offer. Dette har vi udtalt os om i landsdækkende presse flere gange i løbet af vinteren.
Jeg håber at du er blevet betrygget i, at svindel mod ældre ligger os meget på sinde, tak fordi du tog dig tid til at skrive til os.
Venlig hilsen
Louise Kambjerre Scheel
Jurist/Seniorkonsulent
Samfundsanalyse