Hvilke religioner kan staten anerkende?: Islam kan få skattefradrag – ny trosretning kan ikke

Dørslag på hovedet som religiøs beklædning og et imaginært spagettimonster  Hans Nudelhed er skaberen. Lyder det skørt?  Lyder det mere skørt end en person der er halvt gud og halvt menneske som tilbedes af mænd i sort kjole med en omskåret Le Klint skærm om halsen? Lyder det mere skørt end at anse en over 40 årig mand, der har samleje med en pige på 9-12 år, og udbreder sin ideologi ved hjælp af sværdet som både perfekt, efterlignelsesværdig og ufejlbarlig?

 

Religionen Kirken for det Flyvende Spagettimonster (KFSM) blev stiftet i 2005 i USA som et modtræk til krav om undervisning i intelligent design. Der er afdelinger i Polen, New Zealand og der var også en i Danmark indtil Kirkeministeriet i sommer afviste kirkens anmodning om at blive anerkendt – efter 5 år sagsbehandling. Anerkendelse handler også om økonomi, det vender vi tilbage til.

 

Anerkendelse handler om økonomi

Professor mso i religionssociologi ved Aarhus Universitet Lene Kühle:

 

“Staten får en rolle, som går ud over at tjekke vedtægter og regnskabstal, hvor den også skal bestemme, hvad der er ægte og sand religion. Den blander sig på den måde i diskussionen om, hvordan organiseret religion udvikler sig med tiden, og det er netop den diskussion, som spaghettimonsterkirken har tappet ind i.” (Kristeligt Dagblad 23.03.23)

 

Hvad en person vil tro på i Danmark, har hun selvfølgelig sin fulde frihed til selv at afgøre, ifølge Grundloven. Om folk så i praksis kan blive fri og ikke voldsramte, hvis de er opvokset i muslimske samfund, er en anden sag. Hvad der derimod skal anerkendes og give skatteundtagelse og vielsesmyndighed bestemmer imidlertid staten.

 

Skatteundtagelse – et samfundsanliggende

Det er ekstra interessant med Kirkeministeriets afvisning af Spagettifolkene, når baggrunden er anerkendelse af massevis  af her etablerede islamiske trossamfund. Samtidig har Foreningen Åndsfrihed  (Grundtvig tilhængere) netop fremlagt 27 forslag, hvor pkt. 13 lyder sådan: Foreninger, der modarbejder demokratiet i formål eller adfærd, skal ikke på forhånd udelukkes fra støtte, hvilket er tilfældet i dag. Skal vi forstå Åndsfriheds udspil som opbakning til facisme, sharia, kommunisme eller hvad? Se www.respublica.dk for islams forhold til FN’s frihedsrettigheder og vurder om du synes islamiske dogmer bør gives skattefrihed som religiøs forening.

 

Som almindeligvis glad skattebetaler, må jeg derfor alvorligt overveje en ny position som aktiv, i forhold til at få skilt stat og kirke helt økonomisk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…