Hollændere smuglede hård narko: Ti års fængsel til 24-årig mand – tidligere er en 31-årig mand idømt 13 års fængsel i samme sag

Google Maps

En 23-årig mand fra Frederiksberg er i dag blevet idømt ti års fængsel for besiddelse og videresalg 14 kg hård narkotika.

 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i en tilståelsessag ved Retten på Frederiksberg fået idømt en 23-årig mand ti års ubetinget fængsel for besiddelse og videresalg af 14 kg hård narkotika, som han i sommeren 2022 i tre konkrete tilfælde fik overdraget.

 

Den nu dømte blev anholdt af politiet i juli 2022, hvor han blev pågrebet på sin bopæl på Frederiksberg. Ved en ransagning af bopælen fandt politiet 6 kg kokain og 2 kg heroin.

 

Holdt øje med en gruppe hollændere

NSK havde op til anholdelsen haft interesse for en gruppe hollandske statsborgere, som mistænkes for at føre store mængder narkotika til Danmark i tysk indregistrerede biler.

 

Tre gange i juni og juli blev den nu dømte observeret i møde med en af de mistænkte hollændere – sidste gang umiddelbart før politiet skred til anholdelse.

 

Den 23-årige tilstod ved dagens retsmøde, at han også ved de to forudgående møder fik overdraget hård narkotika.

 

Tretten års fængsel i samme sag

I december 2022 blev en 31-årig mand ved Retten i Lyngby idømt 13 års fængsel i samme sagskompleks. Den sag er anket og sagerne mod de hollandske statsborgere føres særskilt.

 

”Jeg er tilfreds med dommen. Det er politiets gode efterforskningsarbejde, der har banet vejen for, at retten i dag helt ubestridt kunne lægge til grund, at den dømte har været i besiddelse af store mængder narkotika,” siger specialanklager ved NSK, Rasmus von Stamm og fortsætter:

 

”Dommen afspejler fint, at dette straffes hårdt, men også at den dømte selv har tilstået sin rolle.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

 

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

 

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…