Tuneser kidnappede 10-årig pige i Frankrig – nu har danske grænsebetjente fanget ham og befriet pigen

Wikimedia
Getting your Trinity Audio player ready...

Torsdag morgen startede et 48 timers langt mareridt for ti-årige Eya og hendes mor.

 

Netop som hendes mor skulle til at aflevere Eya i skolen i Fontaine i det sydøstlige Frankrig, blev de blokeret af en bil og to mænd sprang ud.

 

Det var pigens far og en ven, som var hætteklædt.

 

Vennen sprøjtede tåregas i hovedet på moderen, medens faderen brutalt greb fat i håret på Eya og smed hende ind i bilen, skriver flere franske medier.

 

Men nu er mareridtet slut for ti-årige Eya og hendes mor.

 

Takket være grænsekontrollen i Rødbyhavn, som fredag klokken 14:30 anholdt de to kidnappere og befriede Eya.

 

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters politi på Twitter og tilføjer, at man i øjeblikket ikke har yderligere kommentarer udover, at Aya nu er i de danske myndigheders varetægt.

 

Glæde og lettelse i Frankrig

Meddelelsen om anholdelsen af tuneseren og hans ven og befrielsen af Eya blev modtaget med glæde af blandt andre statsanklageren i Grenoble, Éric Vaillant:

 

”Eya mor kunne få fat i sin datter telefonisk via det danske konsulat. Den unge pige klarer sig så godt som muligt efter omstændighederne,” siger han til det franske nyhedsmagasin Le Point.

 

Også den franske justitsminister, Éric Dupond-Moretti, udtrykte sin glæde over anholdelsen og befrielsen i Rødbyhavn:

 

“Eya blev fundet i god behold i Danmark! På mindre end 48 timer. Næsten 3.000 kilometer hjemmefra,” skrev justitsministeren på twitter og fortsatte:

 

”Tak til alle de europæiske efterforskere, der mobiliserede og gjorde det muligt at arrestere de mistænkte.”

 

Udsendte europæisk arrestordre

Straks efter kidnapningen udsendte fransk politi en europæiske arrestordre med tiltalepunkterne: Vold mod pigens mor, vold mod pigen og kidnapning.

 

Arrestordren var ledsaget af følgende signalement:

 

”Eya er kvinde, 10 år gammel (tilsyneladende 13 år), 1,60 m høj, brune øjne, langt brunt hår, af normal bygning, klædt i sorte bukser med små hvide blomster, en brun jakke med lyse beige ærmer (amerikansk fodboldjakketype).

 

Den mistænkte, Khaled Sassi, far til Eya, er en 53-årig mand, stor af bygning og måler 1,80 m. Barberet hår, brune øjne, iført brun/beige hættetrøje og joggingbukser. Han kører sandsynligvis et Peugeot 306-køretøj, gråt, indregistreret AD-663-TF eller en Renault Clio (FZ-176-XC).”

 

Havde fået tilhold mod at kontakte moderen og datteren

Den nu mistænkte og anholdte tunesiske statsborger, Khaled Sassi, havde efter skilsmissen med Eyas mor fået tilhold mod at kontakte sin ekshustru og sin datter.

 

Parret blev gift i Tunesien i 2012, medens moderen studerede.

 

De blev skilt i 2017, hvor moderen, der har dobbelt statsborgerskab, flyttede tilbage til Frankrig.

 

”Han er meget voldelig,” sagde en af moderens veninder i torsdags til TV-stationen RTL og fortsætter:

 

”Vi ved ikke, hvad han kan finde på at gøre.”

 

Var formentlig på vej til Sverige

Alle frygtede torsdag, at tuneseren og hans ven ville flygte til udlandet, formentlig Tunesien, men han valgte altså at køre nord på med Sverige som det mest sandsynlige endemål.

 

Ud over sit tunesiske har han også svensk statsborgerskab.

 

Men det blev forpurret af en vågen grænsekontrol i Rødbyhavn, som pågreb ham og hans ven og befriede Eya, da de kørte i land fra færgen fra Tyskland.

 

Grænsekontrol er vigtig og nødvendig – uden den ville 10-årige Eya have været prisgivet.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.lepoint.fr/societe/disparition-d-eya-l-alerte-enlevement-levee-la-fillette-toujours-introuvable-26-05-2023-2521748_23.php#11

 

https://www.rtl.fr/actu/justice-faits-divers/enlevement-d-eya-par-son-pere-le-papa-est-tres-violent-alerte-une-amie-de-la-mere-7900268420

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…