Genkender du denne gerningsmand til bedragerier mod ældre?

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.
Syd- og Sønderjyllands Politi har foreløbig modtaget 13 anmeldelser, hvor en gerningsmand har ringet borgere op og lokket dem til at udlevere deres dankort og kode. Politiet efterlyser nu en gerningsmand i sagen.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser en gerningsmand til bedragerier, der primært har været rettet mod ældre borgere.

 

Politiet har foreløbig modtaget 13 anmeldelser vedrørende hændelser i Sønderborg, Aabenraa og Esbjerg. Og vi har i denne sammenhæng mistanke om, at det er den samme gerningsmand, der står bag bedragerierne.

 

Lød overbevisende

Gerningsmanden har i alle tilfældene kontaktet borgerne telefonisk og udgivet sig for at være fra vedkommendes bank, hvor han oplyste, at borgernes konti var blevet hacket.

I denne forbindelse lykkedes det gerningsmanden at overbevise borgerne om, at de skulle udlevere deres dankort og pinkode til en repræsentant fra pengeinstituttet, der ville møde op hos dem personligt.

 

Efterfølgende ringede den kriminelle så på døren og fik dankort og kode udleveret.

Politiet offentliggør fotos af en gerningsmand i sagen (se flere fotos i bunden af denne side). Vedkommende er optaget på et overvågningskamera i forbindelse med, at han hævede penge på et dankort fra en borger.

Der er tale om en mand, der taler dansk uden accent. Vedkommende bar desuden karakteristiske Nike sko med en grøn stribe.

Borgere, der genkender gerningsmanden, eller i øvrigt har oplysninger i sagen, kan kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

Gode råd:

Syd- og Sønderjyllands Politi kommer desuden med følgende gode råd:

  • Tal med ældre i din omgangskreds og understreg, at de ikke må udlevere dankort, pinkoder, NemID-oplysninger, kontooplysninger m.m. til andre.
  • Vær kritisk. Overfør aldrig penge til personer, hvor du ikke er sikker på deres sande identitet.
    Stol ikke på, at folk, der kontakter dig uopfordret, er dem, de udgiver sig for at være.
  • Husk, at virksomheder eller offentlige myndigheder aldrig vil ringe og bede dig om at overføre penge eller bede dig om at udlevere dit dankort, NemID, kontooplysninger osv.
  • Stol ikke på telefonnumre og e-mailadresser. Hvis henvendelsen er mistænksom, er det ikke nok at google telefonnummeret eller e-mailadressen. Gerningsmanden kan få telefonnumre og e-mailadresser til at se ud som om, at de kommer fra myndigheder, pengeinstitutter osv.

Læs flere gode råd på Politi.dk

 

 

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

 

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…