Faren for en tredje verdenskrig vokser – kendt kommentator frygter, at islamister sender Mellemøsten helt ud af kontrol

Hizbollah (Balkis Press/ABACA/Ritzau Scanpix)

Amerikaneren Bret Stephens, som er kommentator på New York Times, er en af de mest kendte og ansete politiske iagttagere på internationalt plan.

 

Derfor bliver der lyttet opmærksomt, når han nu forholder sig til spørgsmålet: “Hvor stor er faren for, at den nuværende konflikt i Mellemøsten udvikler sig til en bredere krig , hvor Iran og selv USA kan blive inddraget?”

 

Svaret er ikke opmuntrende. Ifølge Stephens er et større opgør omkring Mellemøsten ikke bare muligt, men sandsynligt. I sin tid måtte hans mor flygte fra nazisterne. Nu frygter han, hvad fanatiske islamister som Hizbollah og Hamas kan forårsage.

 

Stephens minder om, at Anden Verdenskrig var kulminationen på en stribe konflikter. Nu bidrager islamisterne til en ny farlig konfliktudvikling.

 

Rusland, Iran, Kina og Nordkorea udgør en akse vendt mod vores åbne samfund.

 

“Jeg har aldrig været så bekymret over verdenssituationen som nu”

Bret Stephens konstaterer: “Om det bliver til næste verdenskrig, ved jeg ikke. Men jeg har aldrig været så bekymret over verdenssituationen, som jeg er nu.”

 

Stephens peger på, at man i fanatiske Israel-hadende kredse ser det som et afgørende mål, at mange israelere bliver slået ihjel.

 

“For dem er enhver jødes død en sejr”

Og man ser det samtidig som et selvstændigt mål, at palæstinensere lider martyrdøden, så det kan gøres klart for verden, hvor afskyeligt Israel er. Som han udtrykker det:

 

For dem er enhver jødes død en sejr. Og enhver palæstinensers død er en propagandasejr, som kan bruges til at rejse nyt had mod Israel. For eksempel med en parole som “Zionisme er folkemord”.

 

Islamistiske ekstremister og den yderste venstrefløj gør fælles front mod Israel

“Zionisme er folkemord!” bliver Israel udråbt til det nye naziregime. Denne rabiate propaganda forener i mange tilfælde islamistiske ekstremister og den yderste venstrefløj i en fælles front mod både Israel og jøder.

 

Imens fryder fjenderne af den frie vestlige verden sig.

 

Irans ayatollaer fryder sig. Vladimir Putin fryder sig. Xi Jinping fryder sig.

 

Hizbollah, Hamas og deres brødre i ånden står parat til at udnytte situationen.

 

Israel – i alliance med USA og andre i Vesten – får i den grad hænderne fulde i den kommende tid.

 

Der venter den israelske hær særdeles hårde og krævende kampe for at holde styr på de islamistiske guerilla-styrker, der vil angribe de israelske soldater fra alle sider. I boligområder. I tunnelsystemer. I åbne militære konfrontationer.

 

Imens venter Israels fjender på, at der skal opstå ubehagelige kampsituationer, som de kan udnytte i deres propaganda og deres undergravende militære aktiviteter.

 

Israel står over for en tredobbelt opgave

Israel skal håndtere en tredobbelt, meget krævende opgave:

 

For det første skal man kæmpe militært mod landets fjender.

 

For det andet skal man stå distancen i den intense propagandakrig, som disse fjender vil føre – med meget aktiv deltagelse af Hizbollah, Hamas og andre antiisraelske kræfter.

 

For det tredje skal man løbende slås med politisk korrekte meningsdannere i store vestlige medier – med deres glorificering af de ‘ædle’ radikale palæstinensiske militsfolk og med deres had til Israel .

 

Israelerne er dygtige til at føre krig – og til mange andre ting. Men de er under enormt pres fra både væbnede palæstinensiske grupperinger og lande med fjendtlige holdninger til Israel. Disse kræfter vil arbejde ihærdigt for at ramme de pro-israelske kredse i det store opgør, der forestår.

 

Det åbne samfunds fjender og solidariteten med jøder

Fjender har Israel nok af. Kræfter, der på forskellige vis bekæmper ikke bare Israel, men det åbne samfund mere generelt: Rusland, Kina, Nordkorea og andre undertrykkende politiske kulturer, der præges af fanatisk fjendtlighed mod Vesten og mod jøder.

 

Det er opgørets time. De åbne samfund er truede. Danmark skal konsekvent deltage i kampen mod disse trusler, herunder antijødiske og Israel-fjendtlige tendenser.

 

Kampen for jødernes sikkerhed er i sidste ende en kamp for det åbne og frie samfund, som er livsnerven for os i Vesten.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…