Formanden for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, ekskluderet efter strid om penge

Lars Boje Mathiesen (Arkivfoto: Facebook)

opdateret…

Hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige valgte i går at ekskludere deres egen formand, Lars Boje Mathiesen.

 

Senere meddelte den tidligere formand Pernille Vermund, at hun stiller sig til rådighed som ny formand.

 

Årsagen til eksklusionen er ifølge partiets organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, at Lars Boje Mathiesen havde stillet et ultimatum og krævet at få overført 350.000 kroner fra en partikonto til sin egen private konto.

 

Det skriver Jesper Hammer i en længere mail, som blev sendt til partiets medlemmer i går aftes. Det fremgår af flere medier, TV2, DR.

 

Derudover ville Lars Boje Mathiesen også have en fireårig “uopsigelig” kontrakt med et månedligt honorar på 55.000 kroner om måneden inklusiv pension, skriver Jesper Hammer i mailen, som flere medier er i besiddelse af. Læs brevet her.

 

Det er “et forsøg på karaktermord”, siger Lars Boje Mathiesen om de beskyldninger, der rettes mod ham af Nye Borgerliges hovedbestyrelse.

 

– Det, som de forsøger at hænge mig ud på, er direkte pinligt og usandt og viser blot, hvor desperate de er for, at vælgerne og medlemmerne ikke får sandheden, skriver Lars Boje Mathiesen fredag morgen i et langt opslag på Facebook.

 

Pengene skulle gå til at få familiens økonomi til at hænge sammen, da han ville være så meget hjemmefra, at han hustru sandsynligvis var nødt til at tage orlov, skriver han.

 

Færre blå partier

Der er nu kun tre medlemmer tilbage i Folketingsgruppen: De to partistiftere, Pernille Vermund og Peter Seier Christensen samt den nyvalgte Kim Edberg Andersen.

 

Nye Borgerlige fik valgt seks medlemmer af Folketinget ved valget i november.

 

Efter folketingsvalget forlod Mette Thiesen Nye Borgerlige. Derefter forsvandt Mikkel Bjørn. De er nu begge medlemmer af Dansk Folkeparti.

 

Det er kun et par uger siden, at den nyvalgte næstformand, Henriette Ergemann, trådte tilbage.

 

Dermed ser fremtiden for de blå partier som en samlet blok endnu mørkere ud.

 

Nye Borgerlige har tumlet rundt mellem to fløje: De såkaldte nationalkonservative, som for eksempel Mikkel Bjørn tilhørte, og de såkaldte liberalister som med Lars Bøje vandt magten i partiet.

 

I de seneste meningsmålinger har regeringen tabt opbakning. Det er især Socialdemokratiet, der går tilbage i meningsmålingerne, men også Venstre og Moderaterne ser ud til foreløbig at have tabt pusten.

 

Men de kan sandsynligvis sove roligt om natten. Det er svært at øje et samlet alternativ til regeringen.

 

Tilbage er Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti, der skal finde deres ben i forhold til regeringen.

 

Umiddelbart giver dette et mere rodet billede i blå blok, men det får vise sig om det giver nye muligheder blå blok.

 

Ærgerlige medlemmer

Det ærgrer Henrik Ahrens, der er medlem af Aarhus Byråd for Nye Borgerlige, at partiet har måttet sige farvel til formand Lars Boje Mathiesen.

 

– Det er selvfølgelig en træls sag for partiet, siger han til DR og fortsætter:

 

– Man behøver ikke være en særlig dygtig politisk kommentator for at sige, at det her stiller partiet i en meget uheldig situation, siger han i P4 Østjylland her til morgen.

 

Er det livstruende?

 

-Det ved jeg ikke, om det er. Det kommer an på, hvad toppen i partiet beslutter, der skal ske herefter. Der er meget, der står hen i det uvisse – vi har hverken formand eller næstformand, siger Henrik Ahrens.

 

– Det er jeg meget ærgerlig over, siger Martin Amby, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Hvidovre til DR.

 

– Han er den, der var årsagen til, at vi stadig synes, at det var rigtig fedt at være i Nye Borgerlige, selvom der har været lidt opløsning. Så det synes jeg ikke er en fed besked at vågne op til.

 

Hvad betyder det her for din fremtid i partiet?

 

– Jeg kan ikke sige endnu, om det har nogen betydning. Det kan godt være, det har konsekvenser for min fremtid, men det kan jeg ikke på nuværende tidspunkt udtale mig om.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…