Få råd til vinterferien

Hvis du skal på vinterferie – eller har et ønske om det, men pengene ikke rækker helt, så har vi nogle gode råd til, hvordan du kan få økonomien til at række lidt længere.

 

Disse råd gælder ikke kun for vinterferien. Hvis du står i en anden situation, hvor du har behov for penge, så er du hjertens velkommen til også at benytte vores råd. Lige nu er det blot vinterferien, som er aktuel for mange, og derfor tager vi udgangspunkt i dette tema. Penge til ski, liftkort og hotel, kan lige så godt være penge til julegaver, et fly til Thailand eller en opsparing til en ny bil.

Råd nr ét

Først og fremmest gælder det om at spare hvor du kan. Her er det en god ide at lægge et budget for fremtiden. Der er kort tid til vinterferien, men du kan stadigvæk nå at lægge et budget for resten af året, så du sikrer dig, at du ikke kommer til at shoppe en masse tøj, går for meget i byen eller køber et nyt tv, når du vender hjem til Danmark igen. Dermed tager du udgiften på forhånd, men har en plan for at afvikle den over resten af året, som heldigvis stadig er lang.

 

Når du lægger et budget er det vigtigt at du ikke er for optimistisk, hvilket man let kan komme til, hvis man vil spare lidt penge. Læg et budget, som virker realistisk og hæng gerne budgettet op et sted, hvor du ser det hver dag. På den måde minder du dig selv om, hvorfor du ikke bruger penge på alle de ting, som du har taget et bevidst valg om ikke at købe det næste stykke tid.

Råd nr to

Spar på rejsen. Så kort kan det siges. Hvis ønsket er at komme på skiferie, så kan det godt gøres på 7 dage i stedet for 10. Du kan også låne skiudstyr af dine venner og bekendte, eller vælge de billigere/ældre modeller når du står i butikken nede i Alperne.

 

Måske behøver du heller ikke tage til de dyre skisportssteder, men kan i stedet for nøjes med en tur til Polen eller Tjekkiet, hvor priserne er lavere.

 

Nogle steder kan liftkortet også begrænses til et mindre område, og her kan du også spare penge.

Råd nr tre

Hvis du stadigvæk ikke kan få budgettet til at gå op, så kan et forbrugslån igennem Goloan eller en lignende service også være en mulighed. Dette skal ikke ses som en opfordring til at låne for at komme på ski, men som et bedre alternativ til at ansøge om et lån hos den første bank du kan komme i tanke om. Der er nemlig mange penge at spare på at benytte en af de mange lånebrokertjenester på nettet

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…