Eritreisk mand forsøgte sig med menneskesmugling – men han slap ikke gennem grænsekontrollen

Grænseovergang ved Frøslev (Foto: Gunner Hede)

En 33-årig eritreisk mand er ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for menneskesmugling.

 

Den 33-årige nægter sig skyldig og kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

 

Blev taget ved grænsen ved Frøslev

Den eritreiske mand kom ved midnatstid kørende i en personbil med en 25-årig landsmand som passager, hvor køretøjet blev taget ud til indrejsekontrol ved Frøslev Grænse.

 

Ved kontrollen kunne den 33-årige vise gyldig, tysk rejselegitimation, mens den 25-årige mand ikke kunne vise nogen form for legitimation.

 

Den 33-årige blev derefter anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og sigtet for menneskesmugling.

 

En specialenhed i grænseområdet

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.

 

UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.

 

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen som for eksempel omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

 

UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

 

Særligt fokus på smugling

Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest.

 

Her gennemfører en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer med videre.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…