Den gik ikke: En 20-årig kvinde ville hente en bil til en halv million – fik i stedet en køretur i en politibil

foto: Politi.dk

Politiet stod klar til at modtage hende, da hun ankom.

 

Da en 20-årig kvinde fra Storkøbenhavn i torsdags troppede op hos en bilforhandler i Roskilde med en fuldmagt til at hente en splinterny personbil til en værdi af knap 500.000 kroner, var det ikke bilforhandleren, men politiet, der sagde velkommen.

 

Bilforhandleren havde forinden fra et finansieringsselskab fået en aftale om udbetaling af penge for bilkøbet, og den kvindelige køber med adresse i Jylland, havde i den forbindelse oplyst, at bilen ville blive afhentet af en anden.

 

I mellemtiden havde køberen i Jylland imidlertid kontaktet Finansieringsselskabet og forklaret, at hun ikke havde oprettet et lån til køb af en bil.

 

Havde været udsat for identitetstyveri

Hendes identitetsoplysninger med videre var med stor sandsynlighed blevet misbrugt til oprettelse af billånet i forbindelse med køb af en ny bil, og politiet blev involveret.

 

Da bilen skulle afhentes i Roskilde, indledte den jyske politikreds, der havde modtaget anmeldelsen, straks et samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi, så politiet kunne være til stede på tidspunktet for afhentning af bilen.

 

Det var de, og den anholdte kvinde blev afhørt til sagen og om hendes rolle, men efterfølgende løsladt.

 

Politiet forsøger nu at finde frem til den reelle bedrager, der har misbrugt en persons identitetsoplysninger.

 

Fremgangsmåden er ikke ukendt

Midt- og Vestsjællands Politi kan i øvrigt oplyse, at denne fremgangsmåde med misbrug af andres identitet i den senere tid er blevet anvendt nogle få gange til for eksempel bilkøb.

 

Således er en af disse biler efterfølgende blevet fundet og beslaglagt i udlandet, så politiet opfordrer bilforhandlere og finansieringsselskaber til at være ekstra opmærksomme på denne kriminalitetsform.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…