Kong Charles III får en splittet befolkning bag sig: kun halvdelen af englænderne har en positiv holdning til ham

Storbritanniens King Charles and Dronning vinker fra Buckingham Palace (REUTERS/Matthew Childs, Ritzau Scanpix)
Getting your Trinity Audio player ready...

Medens Kong Charles III i dag krones er det på en baggrund af en dugfrisk meningsmåling, der viser, at befolkningen er stærkt splittet i dens holdning til ham.

 

Målingen, der blev foretaget i går, fredag, viser overordnet, at kun 49 procent af den engelske befolkning har en mere eller mindre positiv holdning til deres nye konge.

 

I den modsatte ende af skalaen har 23 procent en mere eller mindre negativ holdning til ham, medens 27 procent i gruppen ”ved ikke” åbenbart er ligeglade.

 

Mest upopulær blandt de unge

Det er især blandt ungdommen, Kong Charles III er upopulær.

 

Her har et flertal eller i alt 33 procent af de 18 – 24 årige en overvejende negativ holdning til Charles, medens blot 29 procent har en mere eller mindre positiv holdning til ham.

 

Størst popularitet nyder Charles i aldersgruppen på 65 år og derover.

 

Således giver 65 procent i denne aldersgruppe udtryk for en mere eller mindre positiv holdning til ham, medens blot 17 procent giver udtryk for det modsatte.

 

Nordirland og Scotland: Også her er meningerne delte

Udover England er monarkerne også konger over Nordirland og Scotland, der ud over England udgør området Storbritannien.

 

Også her er meningerne delte.

 

I Scotland har han således kun mere eller mindre opbakning i 45 procent af befolkningen, medens hele 32 procent har en mere eller mindre negativ holdning til ham.

 

Hvad angår Nordirland er det bemærkelsesværdigt, at næsten halvdelen af befolkningen eller i alt 41 procent ”ved ikke”, hvilket vel stort set vil sige, at de er ligeglade.

 

I lighed med England er også her 23 procent af befolkningen overvejende negative over for deres nye konge, medens 36 procent giver udtryk for en positiv holdning.

 

Camilla Parker Bowles – ikke megen opbakning

Medens meningerne om den kommen Kong Charles III er delte i den britiske befolkning, ser det endnu værre ud for hans hustru, Camilla Parker Bowles, der frem over skal tituleres som Dronning Camilla.

 

I den engelske befolkning har hun mere eller mindre opbakning blandt 34 procent af befolkningen, medens hele 32 procent i forskellige grader har en negativ holdning til hende.

 

I Nordirland er den helt gal. Her har kun 18 procent givet udtryk for en positiv holdning i forskellig grad til hende, medens 52 procent er mere eller mindre negative i deres holdning til hende.

 

Hos skotterne ser det trods alt lidt bedre ud set med Dronning Camillas øjne.

 

Her har alt 30 procent en overvejende positiv holdning til hende, medens 38 procent ikke er synderligt begejstrede for hende.

 

Meningsmålingen er foretaget af bureauet Savanta for CNN

 

Ungdommen er lige glade med kongehuset

En måling gennemført for BBC af You Gov viser, at kun syv procent af den unge voksne aldersgruppe erklærede, at de var “meget interesserede”, i det britiske kongehus, medens 23 procent sagde, at de var “ganske interesserede.”

 

På den anden side svarede 36 procent “ikke særlig interesseret”, mens yderligere 34 procent sagde, at de “slet ikke var interesserede.”

 

Sagt på en anden måde, så har 70 procent af de unge respondenter svaret, at det britiske kongehus ikke interesserede dem.

 

Til gengæld erklærede sagde 58 procent af personerne i aldersgruppen over 65 år, at de var interesserede i kongefamilien, mens 42 % sagde, at de ikke var interesserede.

 

Kilder til denne artikel:

Table 6 QCNNW152Q3_1. King Charles III: To what extent do you feel favourably or unfavourably towards each of the following members of the Royal Family?

 

Table 7 QCNNW152Q3_2. Camilla, Queen Consort: To what extent do you feel favourably or unfavourably towards each of the following members of the Royal Family?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…