Arbejdspligt

Tilfældigt øjebliksbillede fra gade i København: Arkiv/ Privat

Lige så snart der kommer et enkelt fornuftigt forslag fra Regeringen, forsøges det nedskudt af socialistiske frelsere som Kjartan Andsbjerg og Pelle Dragsted. De har det skidt med, at fattige indvandrere bliver gjort endnu mere fattige end de er i forvejen.

 

Alle skal være lige
De mener, at de, der i forvejen er på den lave SHO-ydelse (tidligere integrationsydelse), bliver straffet, ved at mødes med krav om 37 timers arbejde om ugen i et såkaldt nyttejob. Det finder de diskriminerende, og opdeling af arbejdsmarkedet i et a-hold og b-hold, når danske Michael blot skal være aktivt jobsøgende for at få kontanthjælp, mens syriske Mohammed skal arbejde 37 timer for et mindre udbetalt beløb.

 

Tynde argumenter
Socialisters argumenter hentes fra overdrevet, hvor mange detailregler er skabt for at beskytte dem, der har svært ved at finde arbejde, eller er i fare for underbetaling af jobindsatsen. Men alle disse småregler er jo skabt for danskere. Men bredes de ud og skal gælde for nye kulturer, må man være socialist for finde, at en arbejdspligt vil gøre 14.000 nydanskere endnu fattigere.

 

Yde før nyde
Hvad er rimeligere, end at indvandrere pålægges arbejdspligt? – Ingen bør vedblivende kunne malke sociale kasser, og undskylde sig med alskens dårlige undskyldninger og historier om sygdomme, der kun eksisterer i muslimske lande, og som i sidste ende har deres udspring i korandiktat om, at kvinder skal gøre, som manden siger, og fortsætte i vort godtroende land.

 

Snyd godtages?
Men det er forskelsbehandling, mener kritikerne. Men heri tager de fejl om lovens intension. Selveste Statsministeren har hele tiden været åben om, at forslaget har til formål at ramme ikke-vestlige indvandrere, fordi de – må man forstå på hende – ikke i samme grad som vi etniske danskere mener, at man skal forsørge sig selv. Og meget tydeligere kan det vel næppe siges. Men vil man ikke forstå hensigten, er alle veje jo åbne for alverdens indvendinger.

 

Ærlig snak
Men for at tydeliggøre det for dem, der evt. ikke vil forstå det, udtalte Statsminister Mette Frederiksen yderligere, at der tidligere har været alt for stor fokus på de ting, man har ret til i Danmark, og for lidt fokus på alt det, man har pligt til. Endelig klar tale.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…