Antallet af parallelsamfund med høj andel af ikke-vestlige indvandrere vokser i Danmark

Foto: Privat

Der er kommet flere udsatte boligområder og parallelsamfundsområder i år sammenlignet med sidste år. Det skriver Boligministeriet på sin hjemmeside.

 

Social- og boligministeren offentliggjorde 1.12 listerne over udsatte boligområder og parallelsamfund. Offentliggørelsen omfatter også listerne over omdannelses- og forebyggelsesområder.

 

Parallelsamfund har et stort antal beboere med ikke-vestlig baggrund, få i arbejde, mange på offentlig forsørgelse og høj kriminalitet. Se kriterierne her.

 

Samlet er der nu 12 parallelsamfundsområder mod 10 sidste år. Der er tre nye boligområder på listen, nemlig Vejleåparken i Ishøj Kommune, Skovgårdsparken i Aarhus Kommune og Motalavej i Slagelse Kommune. Mjølnerparken optræder ikke længere på parallelsamfundslisten, fordi antallet af beboere er faldet til under 1000 som følge af områdets udviklingsplan

 

Antallet af udsatte boligområder er steget fra 17 til 19. Det dækker over, at fem områder er kommet ind på listen, mens tre er røget af listen. Imens er antallet af forebyggelsesområder faldet fra 67 til 56.

 

Boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil mener, at det trods alt går den rigtige ve, fordi udviklingen i beboersammensætningen i de fleste områder været positiv. Særligt er der kommet flere i arbejde, og indkomsten er forbedret i stort set alle områder. Uddannelsesniveauet er også løftet, samtidig med at antallet af dømte er faldet, hedder det.

Men denne udvikling hænger blandt andet sammen med, at man har gjort flere områder mindre, så der i dag er færre end 1000 beboere i et område. Hvis der er under 1000 beboere kommer området ikke i betragtning. På den måde er blandt andre Mjølnerparken på Nørrebro i København tilsyneladende røget ud af listen.

 

Desuden er mange veluddannede fundamentalistiske muslimer med anti-vestlige holdninger. Det er blevet tydeligt illustreret af mange udsagn på de sociale medier med anti-jødiske holdninger og positiv indstilling til Hamas og jihad.

 

Meget tyder på, at islamiseringen af Danmark fortsætter.

 

Læs mere om kriterierne i Boligministeriets notat, TV2

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…