Der er brodne kar allevegne: Nu er seks politibetjente anholdt – de kunne ikke holde fingrene fra beslaglagt narko

Seks polititjenestemænd er her til morgen blev anholdt og siget for en række ulovlige forhold.

 

Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) i en pressemeddelelse.

 

De seks betjente er sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed i forbindelse med tjenesten og ligeledes sigtet for stillingsmisbrug samt besiddelse og videreoverdragelse af euforiserende stoffer.

 

Anholdt på deres adresser

Anholdelserne er sket i en koordineret aktion på de sigtedes adresser, hvor der i forbindelse med anholdelserne også blev ransaget, ligesom der også blev ransaget på deres tjenesteder.

 

De anholdte er mellem 26 år og 34 år og ansat hos Københavns Politi, men har arbejdet på forskellige tjenestesteder i politikredsen.

 

”Anholdelserne er sket i forlængelse af en grundig efterforskning, hvor der er fremkommet indikationer på, at de anholdte polititjenestemænd har ageret sammen i en lukket gruppe,” siger efterforskningschef i Politiklagemyndigheden, Niels Raasted, og fortsætter:

 

”Der er tale om en alvorlig sag, og jeg er glad for, at den koordinerede aktion er forløbet planmæssigt.”De anholdte er efter sigtelse og ransagning blevet løsladt, og Politiklagemyndigheden fortsætter nu efterforskningen af sagen.

 

Når den er afsluttet, bliver sagen sendt til Statsadvokaten i København, som herefter afgør, om der skal rejses tiltale mod de seks politibetjente.

 

Af hensyn til den fortsatte efterforskning har Politiklagemyndigheden på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger vedrørende sagen.

 

Københavns Politi startede selv sagen

Det er Københavns Politi selv, der på baggrund af en begrundet mistanke har anmeldt de pågældende medarbejdere til Politiklagemyndigheden (DUP).

 

DUP har gennemført en intensiv efterforskning, hvilket i dag har ledt til anholdelsen af de seks medarbejdere, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse

 

”Vi er dybt rystede over, at seks medarbejdere i Københavns Politi i dag er blevet anholdt og sigtet for grove strafbare forhold begået i tjenesten,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

 

De pågældende medarbejdere kommer fra flere forskellige afdelinger i politikredsen, men primært fra Beredskabsenheden.

 

”Borgernes tillid til politiet er helt afgørende. Og en sag som denne svækker den tillid,” siger Søren Thomassen og fortsætter:

 

”Det er meget alvorligt. Der er tale om nogle få medarbejdere, der ifølge sigtelserne har forbrudt sig mod loven og svigtet det ansvar, vi er blevet givet som politi.”

 

”Det er også derfor, at vi har anmeldt forholdet til DUP, da vi bliver bekendt med mistanken,” understreger Søren Thomassen.

 

Da efterforskningen foretages af DUP, kan Københavns Politi ikke udtale sig yderligere om den konkrete sag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…