Afslørende video: Så anspændt er Putin – eller er han syg?

Getting your Trinity Audio player ready...

Onsdag mødtes Kreml-herskeren Vladimir Putin med den nordkoreanske leder Kim Jong-un. Det skete i rumcenteret ved Vostotjny-kosmodromen i det østlige Rusland. Kim Jong-un havde taget turen i sit skudsikre tog.

 

De to ledere er fælles om deres fjendtlighed over for det demokratiske Vesten. Formentlig blev mødet ikke mindst brugt til at drøfte Ruslands mulighed for at købe våben og ammunition af den brutale diktaturstat Nordkorea.

 

Putin mindede sin gæst om, at Rusland var det første land, der anerkendte Nordkorea som en suveræn og uafhængig stat.

 

Han henviste til, at man meget snart kan fejre 70-året for afslutningen af Korea-krigen og Nordkoreas uafhængighed.

 

En del af dette var almindelige høflighedsfraser. Men Putins meget venskabelige tone over for Kim Jong-un hang i høj grad sammen med, at Rusland, der er hårdt presset af Ukraine-krigen, i den grad har brug for støtte til sin krigsførelse.

 

Putin-regimet har således brug for at få leveret våben og ammunition fra Nordkorea.

 

Utilpas Putin

Kim Jong-un kom da også under besøget ind på krigen i Ukraine uden dog at nævne landet ved navn.

 

For Putin var mødet mellem de to tyranniske ledere mere end blot en høflighedsvisit. Rusland har brug for den nordkoreanske våbenhjælp.

 

For Putin (og for Kim Jong-un) var det således et vigtigt møde. Det er nok forklaringen på, at lederen af det store Rusland gjorde sig pænt umage for at fedte for sin nordkoreanske lillebror.

 

Samtidig er det givetvis en del af forklaringen på, at Putin virkede ret anspændt under mødet. Det bliver afsløret i en bemærkelsesværdig lille detalje på videootagelserne fra mødet, som kan ses her:

 

Man ser, at Putin slet ikke kan holde sin venstre fod i ro! Han vipper den frem og tilbage og op og ned, frem og tilbage og op og ned!

 

Putin fremstår som en stresset mand. Han er selvfølgelig generelt under stort pres, fordi han er kastet sig ud i et krigseventyr, som han har alvorlige problemer med at håndtere.

 

Kim Jong-un havde det rigtig fint

Men det gør givetvis Kreml-herskeren ekstra utilpas, at han skal sidde dér og fedte for sin nordkoreanske ‘lillebror’ for at få flere våben.

 

Samtidig giver optagelserne af den utilpasse Putin ny næring til snakken om, at han har problemer med helbredet.

 

Kim Jong-un ser derimod ud til at have det rigtig fint med sin plads i mediernes centrum.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…