Han er mistænkt for at franarre ældre mennesker tusindvis af kroner – det skal stoppes, og du kan hjælpe

Getting your Trinity Audio player ready...

Fyns Politi har de seneste dage modtaget flere anmeldelser om forskellige sager, hvor en eller flere gerningspersoner har udgivet sig for at være fra en bank, og har franarret ældre borgere for flere tusinde kroner.

 

Fyns Politi har billeder af en af de formodede gerningspersoner, der nu efterlyses bredt.

 

Så sent som i går den 24. maj 2023 modtog Fyns Politi fire anmeldelser om snyd mod ældre mennesker i Odense i tidsrummet fra kl. 14.00-17.00. Gerningsmændene har i alle sagerne ringet til ældre kvinder og udgivet sig for at være fra en sikkerhedsafdeling i deres bank.

 

Får lokket de ældres hævekort fra dem

Den falske bankmand oplyste borgeren om, at der var overførsler i gang fra borgerens konto til udlandet.

 

For at hjælpe borgeren sender den påstående medarbejder en anden medarbejder til den ældres bopæl for at tage deres hævekort i sikkerhed hos banken og bytte til et nyt dagen efter.

 

Da den anden påståede medarbejder ankom til den ældres bopæl under samtalen, fik han udleveret deres hævekort og i nogle tilfælde også kontanter. Kortene er i alle tilfælde blevet anvendt til kontanthævninger i automater på Fyn.

 

Udspekuleret form for bedrageri

”Der er tale om en meget udspekuleret form for bedrageri, der går hårdt ud over vores ældre borgere. Det er lykkedes en eller flere gerningspersoner at tilegne sig til flere tusinde kroner,” fortæller vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein og fortsætter:

 

”Nets eller bankerne vil aldrig kontakte borgerne på denne måde og spørge om koder og afhente kort på bopælen. Selvom der ringes op fra et nummer, der ligner bankens rigtige nummer, skal man afbryde samtalen og evt. ringe tilbage til ens sædvanlige kontaktperson i banken.”

 

Fyns Politi offentliggør nu foto af en af de måske flere formodede gerningspersoner.

 

Personen beskrives som: mand, 16-22 år gammel, sort eller mørkeblå Peak Performance jakke, blå jeans og sorte sko.

 

Billedet er fra Danske Bank på Munkerisvej nær Hjallesevej i Odense

 

Håber fotoet kan medvirke til opklaring

Fyns Politi håber, at billederne kan medvirke til en opklaring af sagen.

 

”Vi søger hjælp til at få identificeret den her person, der har misbrugt de franarrede kort, så vi kan få sat en stopper for det meget grove bedrageri,” understreger Michael Lichtenstein.

 

Har man oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på 114.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…