Retten så ikke med milde øje på deres aktiviteter: To udlændinge idømt hver 16 års fængsel og udvisning for bestandig

To hollandske statsborgere på henholdsvis 40 og 65 år er idømt hver 16 års fængsel for at have indsmuglet 65 liter amfetaminolie, der skulle benyttes på en amfetaminfabrik i Østjylland.

 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Aarhus fået idømt to hollandske statsborgere på henholdsvis 40 og 65 år hver 16 års ubetinget fængsel for at indsmugle 65 liter amfetaminolie til Danmark, hvor det skulle benyttes til at fremstille amfetamin.

 

Den 40-årige er dømt for at modtage bestillingen fra Danmark og koordinere indsmuglingen af de 65 liter amfetaminolie, der svarer til 165,5 kg færdigblandet amfetamin.

 

Amfetaminolien blev i juli 2020 leveret til en landejendom nær Odder af den 65-årige, der fragtede olien fra Holland i sin autocamper.

 

Yderlige to anholdt: Blev taget på fersk gerning

På samme landejendom anholdt politiet få dage senere to personer, mens de var i færd med at fremstille amfetamin.

 

NSK kom på sporet af de to nu dømte i forbindelse med efterforskningen af sagen om fremstilling af amfetamin.

 

Her identificerede NSK blandt andet krypterede korrespondancer, der kunne knyttes til de to hollændere.

 

Tæt samarbejde med hollandsk og norsk politi

NSK har under efterforskningen haft et tæt samarbejde med både hollandsk og norsk politi.

 

Begge blev desuden idømt udvisning for bestandigt. Den 40-årige har anket dommen til frifindelse, mens den 65-årige har udbedt sig betænkningstid.

 

Senioranklager hos NSK, Jeanni Andreeva, siger:

 

”Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler, at myndighederne ser alvorligt på indsmugling af amfetaminolie, der kan bruges til at fremstille amfetamin. Dommen er et resultat af en vedholdende efterforskningsindsats og et godt internationalt politisamarbejde.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…