Svensk udlændingeminister i Danmark for at lære om stram udlændingepolitik – men nye tal viser, at det meget vel kan være for sent

Arkiv/skærmprint/Sverige fra 2017

“Intet sammenligneligt, vestligt land har taget imod så mange flygtninge i forhold til befolkningens størrelse som Sverige. Over de seneste ti år ligger Sverige højest i EU”, skriver TV2.

 

Det er den voldsomme indvandring, der er en hovedårsag til, at Sverige ved sidste valg fik en borgerlig regering med støtte fra det indvandringkritiske parti Sverigedemokraterne.

 

Nu skal der stramme på asyl og udlændingepolitikken. Og derfor er den svenske udlændingeminister i dag i Danmark for at få gode ideer.

 

“Vi taler om et paradigmeskifte”, forklarer den svenske migrationsminister, Maria Malmer Stenergard, i et interview med TV 2 under et besøg i Danmark.

 

“Sverige har igennem rigtig lang tid haft meget generøse regler, når det gælder indvandring. Vi vil skifte fokus. Fokusere mere på indvandring af højt kvalificeret arbejdskraft og mindske den asylrelaterede indvandring, siger ministeren til TV2.

 

Nye tal viser, at indvandrere er ved at komme i overtal

Den Den svenske befolknings sammensætning ændrer sig nu i rasende fart.

 

Nu har omkring 35 procent af hele befolkningen udenlandsk baggrund.

 

Og inden længe vil mennesker med udenlandsk baggrund været i flertal i landets tre største byer.

 

Det fremgår af tal offentliggjort af Tobias Hübinette på Twitter, som kan ses længere nede i artiklen.

 

Tobias Hübinette har været med til at stifte organisationen Expo, der har til formål at indsamle oplysninger om racisme og racistiske grupper.

 

Tobias Hübinette har også arbejdet på Uppsala Universitet og står nu som forsker ved Karlstad Universitet i omtalen på Wikimedia, samt været rådgiver for den socialdemokratiske regering.

 

Tallene sammenfattes af netmediet Friatider.se.

 

Ifølge tal fra Sveriges Statistik (SBC) havde 34,62 procent af Sveriges indbyggere ved årsskiftet højst udenlandsk baggrund en generation tilbage. Det drejer sig derfor om første- eller andengenerationsindvandrere med mindst én udenlandskfødt forælder.

 

I den tredjestørste by, Malmø, er indbyggere med udenlandsk baggrund allerede i overtal. Den 31. december 2022 var procentdelen oppe på 57,54 procent.

 

I Göteborg og Stockholm var det tilsvarende tal ved årsskiftet henholdsvis 47,96 og 45,43 procent.

 

Finsk forsker: Svenskerne vil være i mindretal 

I foråret 2021 forudså den fiske forsker Kyösti Tarvainen, at svenskerne om bare 45 år vil være i mindretal i Sverige.

 

Tarvainen er docent emeritus i systemanalyse ved Aalto-universitetet i Helsinki, i en artikel i Folkbladet.

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…